Apple krijgt patent op iPhone als autosleutel

Multifunctioneel device als autosleutel

Apple krijgt patent op iPhone als autosleutel
Het Amerikaanse patentbureau heeft een reeks door Apple aangevraagde patenten goedgekeurd. De technologiegigant ziet mogelijkheden in het breder toepassen van zijn iPhone in de auto.

Dat schrijven Apple-websites PatentlyApple en 9to5mac. Apple zou - lang voordat het bezig was met zijn autonome project 'Titan' - mogelijkheden zien om de iPhone de functie van een autosleutel te laten vervullen.

Overigens heeft het patent niet alleen betrekking op een iPhone, maar op een 'draagbaar apparaat' van Apple. Het zou dus ook om een iPad of een ander stukje mobiele techniek gaan. Het patent beschrijft een draagbaar apparaat dat middels WifFi, Bluetooth of internet contact kan maken met de computer van een auto. Vervolgens is via het toestel het ontgrendelen van de portieren en het starten van de auto mogelijk. Ook het bedienen van het in de auto aanwezige infotainmentsysteem, het verstellen van de stoelen en het in- en uitschakelen van de verlichting zou mogelijk moeten zijn. In feite gaat het om de complete aansturing van de auto, op het rijden na.

Het patent beschrijft eveneens de aanwezigheid van een tweede draagbaar apparaat. Middels het eerste toestel is het tweede toestel bepaalde rechten toe te wijzen. Zo is bijvoorbeeld instelbaar of de persoon met de tweede 'sleutel' überhaupt de auto kan starten. Ook zou bijvoorbeeld afgesteld kunnen worden welke afstand de persoon met de tweede 'sleutel' rijden kan. Achter de schermen werkt Apple naar verluidt aan een eigen, autonoom rijdende auto. Het project gaat onder de naam 'Titan' door het leven, maar officiële informatie is nauwelijks voorhanden.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.