Apple trekt Tesla-topman autonoom rijden aan

Voor eigen autoproject?

Apple Car 2076

Apple heeft opnieuw een voormalige hooggeplaatste ingenieur van Tesla aangenomen om vaart te zetten achter zijn plannen voor een eigen elektrische auto, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Christopher Moore, die hoofd softwareontwikkeling voor zelfrijdende auto's bij Tesla was, gaat volgens het persbureau bij Apple aan de slag. Gezien zijn expertise is het goed mogelijk dat hij aan de slag gaat voor Apple's autoproject. Het techbedrijf zou in 2025 met een eigen auto op de markt willen komen, die zeer waarschijnlijk ook in staat zal zijn zich grotendeels zelfstandig door het verkeer te begeven. Hiertoe nam Apple in 2019 al Drive.ai over.

De overstap van Moore is opmerkelijk, want de technicus zette eerder dit jaar nog vraagtekens bij beweringen van Tesla-baas Elon Musk over volledig autonoom rijden. Musk had gezegd dat zijn bedrijf al bijna klaar zou zijn met het op de weg zetten van een auto die zonder enige hulp van mensen kan rijden en sturen. Moore gaf in een onderzoek van Californische autoriteiten echter te kennen dat Musks uitspraken niet overeen zouden komen met de technische realiteit.

Apple weigerde commentaar te geven op het bericht over de overstap. De iPhone-fabrikant voert een beleid van strikte geheimhouding rond de plannen om een eigen auto op de markt te brengen. Toch gaan er al jaren geruchten over. Moore zou bij Apple rapporteren aan Stuart Bowers, een andere voormalige Tesla-manager die eind vorig jaar bij Apple kwam. Bowers had het autopilot-team van Tesla geleid voordat hij medio 2019 vertrok.

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.