'Apple werkt aan serieuze uitbreiding CarPlay'

Een einde aan het wisselen

Artikel Aple Carplay en Android Auto

Apple zou werken aan een uitbreiding van CarPlay die het continu wisselen tussen CarPlay en het systeem van de auto overbodig maakt. Daarvoor is echter wel de medewerking van autofabrikanten nodig.

Voor wie het niet weet: CarPlay is een manier om je iPhone te spiegelen op het scherm van de auto en zo (onder meer en voornamelijk)  je eigen muziek- en navigatie-apps aldaar te kunnen gebruiken. Een grote ergernis bij dit systeem en Googles evenknie Android Auto is echter dat je in de praktijk vaak moet wisselen tussen de telefoonprojectie en het ingebouwde systeem van de auto, omdat laatstgenoemde nodig is voor de bediening van allerlei autogerelateerde functies.

Bloomberg meldt dat Apple onder de werknaam IronHeart zou werken aan een manier om allerlei autofuncties direct vanuit Carplay aan te sturen. Het zou onder meer gaan om het bedienen van de climatecontrol, audio-gerelateerde instellingen, het instellen van stoelen en het inzien van allerlei gegevens.

Hoewel dat gebruiksvriendelijk klinkt, is het de vraag of autofabrikanten hieraan willen meewerken. Dit betekent immers dat er een heleboel gegevens met Apple moeten worden gedeeld en dat het eigen infotainmentsysteem, waarvan de ontwikkeling veel geld en tijd kost, grotendeels wordt gepasseerd. Of Apple ze hiervan kan overtuigen zal nog moeten blijken, want op dit moment houdt het bedrijf de kaken stevig op elkaar.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.