ANWB: 'Schadelijke stoffen in vier soorten kinderzitjes'

Een kwart onvoldoende

Kind in kinderzitje

ANWB heeft de uitkomsten van de jaarlijkse kinderzitjestest gepresenteerd. Die zijn vrij schokkend. Iets meer dan de helft van de geteste stieltjes wordt weliswaar 'goed' bevonden, maar sommige juist helemaal niet!

De ANWB heeft bij de test van autostoeltjes vier modellen het predicaat 'slecht' gegeven wegens een hoge concentratie schadelijke stoffen in de bekleding. Bij het onderzoek werden twintig modellen onder de loep genomen. Vijf zitjes kregen een 'voldoende' en elf stoeltjes zijn als 'goed' beoordeeld.

Uit de test blijkt onder meer dat de bekleding van de Uppababy Mesa i-Size de kankerverwekkende vlamvertrager TCPP bevat. In de bekleding van de Hauck iPro Baby is naftaleen aangetroffen. Gezondheidswetenschappers vermoeden dat naftaleen kankerverwekkend is. Sinds 2003 test de ANWB samen met Europese partners elk jaar kinderzitjes om ouders te informeren over de kwaliteit ervan.

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.