Alpine houdt het niet bij sportwagens

Fransen willen breed portfolio

Alpine houdt het niet bij sportwagens
Alpine werkt achter de schermen hard aan een terugkeer naar sportwagenland. De Fransen lijken echter verder te willen kijken dan het segment met een overdaad aan pk's.

Het bovenstaande blijkt uit berichtgeving van het Britse Autocar, dat heeft gesproken met topman Michael van der Sande. Volgens Van der Sande is het onvermijdelijk dat Alpine naast sportauto's ook andere modellen op de markt gaat brengen. De topman zegt al zo'n zes of zeven voorstellen voor modellen op tafel te hebben liggen.

Aanvankelijk werkten Renault en het Britse Caterham samen aan de ontwikkeling van een nieuwe sportwagen. Al enkele jaren moet Renault het zonder de invloed van de kleine fabrikant van hardcore sportauto's doen. Met de Vision Concept liet het te reïncarneren Alpine al zien wat we kunnen verwachten. Het studiemodel liet een koets zien die sterk was geïnspireerd op die van de illustere A110.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.