Alpine A110 krijgt opfrisser

Facelift voor sportcoupé

Alpine A110

De Alpine A110 is inmiddels zo'n vier jaar onder ons en dus achten de Fransen de tijd rijp voor een opfrisser. Woensdag krijgen we de vernieuwde A110 al te zien.

Aan een geslaagd retro-ontwerp als dat van de Alpine A110 kun je vast niet heel veel meer verbeteren, toch? Extra interessant dus om te zien wat Alpine voor ons in petto heeft als het de vernieuwde A110 presenteert. Onderstaande teaservideo schept nog geen duidelijkheid, al is in een flits het bekende achterlicht van de A110 te zien. Hoewel Alpine spreekt over 'de nieuwe A110', gaat het natuurlijk om niet meer dan een - waarschijnlijk subtiele - facelift.

Ook niet geheel onbelangrijk: we horen gewoon nog de 1.8 turbomotor. Dat is weliswaar geen verrassing, maar een verdere bevestiging dat het zeker nog niet om de volgende generatie van de A110 gaat. Dat wordt immers een volledig elektrisch model. Reken behalve op enkele uiterlijke wijzigingen voor de A110 voorzichtig op geüpdatet infotainment en heel misschien ook nog een klein krachtkuurtje voor de van de Renault Mégane RS geleende krachtbron.

De Alpine A110 is in Nederland een betrekkelijk zeldzame verschijning. Tot op heden zijn er 142 exemplaren verkocht, waarvan 20 dit jaar.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.