Alpina traint BMW 4-serie af als B4 Bi-Turbo

BMW Alpina B4 Biturbo
BMW Alpina B4 BiturboBMW Alpina B4 BiturboBMW Alpina B4 BiturboBMW Alpina B4 BiturboBMW Alpina B4 BiturboBMW Alpina B4 BiturboBMW Alpina B4 BiturboBMW Alpina B4 Biturbo
Op de BMW M4 moeten we nog even wachten, maar Alpina komt met een alternatief in de vorm van deze B4 Bi-Turbo!

Eerder al presenteerde Alpina de B3 Bi-Turbo, een gespierde 3-serie met een 410 pk sterke zescilinder onder de kap, aangejaagd door niet minder dan twee turbo's. Diezelfde aandrijflijn wordt nu in de neus van de 4-serie gelepeld, en dat lijkt geen slechte zet.

Met z'n krachtbron, in de basis de drieliter zespitter van de 335i, stuift de B4 Bi-Turbo in 4,2 seconden naar de 100 km/h. Pas bij 305 km/h houdt Alpina's visie op een opgepompte 4-serie het voor gezien.

Aan de voor- en achterzijde komen we wat spoilerwerk tegen en ook de kenmerkende Alpina-wielen kunnen op de krachtpatser niet ontbreken. Het exemplaar dat we op deze foto's zien is vandaag gepresenteerd op de Tokyo Motor Show, uiteraard de reden dat het stuur aan de rechterkant zit.

Alpina verkocht dit jaar ruim 1.400 auto's, en daarmee heeft de Duitse autobouwer een recordjaar gedraaid. 300 stuks vonden een eigenaar in Japan, het is dus niet zo vreemd dat Alpina Japan als land heeft gekozen om de B4 wereldkundig te maken.

Een echte concurrent voor de M4 heeft Alpina hier natuurlijk niet mee in huis. De M4 krijgt 430 pk onder de kap, en is met z'n spijkerharde onderstel meer gericht op de echte scheurneus. Alpina heeft met z'n modellen meer de comfort-hoek in het vizier.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.