Alle Maserati's vanaf 2019 (deels) elektrisch

Maserati leidt de weg voor Fiat Chrysler

Maserati Alfieri Concept
Maserati wordt het eerste merk van Fiat Chrysler Automobiles dat zich volledig stort op (deels) elektrische aandrijflijnen. Met ingang van 2019 zullen alle nieuwe Maserati's over een dergelijke aandrijving beschikken.

Sergio Marchionne, de CEO van het Italiaans-Amerikaanse concern, maakte dat volgens AutoExpress bekend tijdens een topbespreking. De topman gaf aan dat FCA tot op heden terughoudend is geweest op het gebied van elektrische auto's, maar nu toch de toekomstvisie in die richting bijstelt. Maserati zal vanaf 2019 niet alleen met nieuwe modellen komen, maar ook het bestaande gamma vernieuwen. Dat is het startschot voor uitsluitend gebruik van hybride en volledig elektrische krachtbronnen.

Niet alleen Maserati, maar ook andere merken van Fiat Chrysler gaan de overgangsfase in. Marchionne verwacht dat meer dan de helft van het FCA-aanbod in 2022 over een vorm van elektrische aandrijving beschikt.

We hoorden al eerder over een hybride Maserati, want in mei doken geruchten op dat de Levante-hybridetechniek van de Chrysler Pacifica Hybrid zou krijgen. Een volledig elektrische Maserati zou in 2019 in de vorm van de Alfieri (foto) op de markt moeten verschijnen. Roberto Fideli, die zijn strepen verdiende bij BMW's i-divisie, is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling bij Alfa Romeo en Maserati. Vorig jaar werd bekend dat hij de opdracht heeft gekregen om Maserati klaar te maken voor een elektrische toekomst.

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.