Alle diesels vanaf 2030 geweerd uit Brussel

'Luchtwegen zijn onze belangrijkste wegen'

Alle diesels vanaf 2030 geweerd uit Brussel
Dieselauto's zijn vanaf 2030 niet langer welkom in het gewest Brussel. De Brusselse regering heeft ingestemd met een plan hiervoor van minister van Leefmilieu Céline Fremault.

In de strijd tegen luchtvervuiling gaat ze onderzoeken of er ook een ban moet komen op voertuigen die op benzine rijden. "Andere Europese steden gaan in dezelfde richting", zei ze donderdag.

In de Belgische hoofdstad wordt op 1 januari al een lage-emissiezone van kracht. Veel andere steden kennen al zo'n milieuzone waar oude dieselwagens worden geweerd. Deze plannen werden al in 2016 gepresenteerd.

De luchtkwaliteit in Brussel is slecht. "Onze belangrijkste wegen zijn onze luchtwegen", verwelkomde mobiliteitsminister Pascal Smet het besluit. "Meer dan de helft van de Brusselse gezinnen heeft geen auto, maar ademt toch de slechtste lucht van België in. Dat moet anders. Een ban op diesels is een deel van de oplossing."

Lezersreacties (208) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.