ACEA verwacht toch krimp autoverkoop EU

Toch geen kleine groei

AutoWeek 49 2017 Magazine multitest dubbeltest cro

Branchevereniging ACEA verwacht dat het aantal nieuwe personenauto's dat dit jaar in de Europese Unie wordt verkocht één procent lager zal liggen dan vorig jaar. Eerder zette de branchevereniging nog in op een groei van één procent.

Sinds 2015 neemt de voorheen jaarlijks waarneembare groei van het aantal personenauto's dat in de Europese Unie wordt verkocht af. In 2015 lag het groeipercentage op 9,3 procent. De jaren erna zou het niet meer beter worden. In 2016 nam  de verkoop met 6,8 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor en in 2017 bleef het groeipercentage op 3,4 procent steken. Vorig jaar werd een minimale groei van 0,1 procent genoteerd, maar 2019 lijkt er een echte afname in de verkopen te komen. Branchevereniging ACEA zette eerder nog in op een groei van één procent ten opzichte van vorig jaar, maar verwacht nu juist een krimp van één procent.

ACEA verwacht dat de verkoopteller in de Europese Unie dit jaar op iets meer dan 15 miljoen personenauto's blijft steken. ACEA-secretaris-generaal Erik Jonnaert wijst niet alleen naar de onzekerheid rond de Brexit, maar ook op zwakkere economische omstandigheden en een "natuurlijke stabilisatie van de Europese automarkt".

 

 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.