Abt knutselt aan Audi RS Q3 (Sportback)

Meer vermogen en nieuwe wielen

Audi RS Q3 Abt
Audi RS Q3 AbtAudi RS Q3 AbtAudi RS Q3 AbtAudi RS Q3 AbtAudi RS Q3 AbtAudi RS Q3 AbtAudi RS Q3 Abt

Abt knutselt maar wat graag aan de modellen van Audi. Na een flinke oppepper voor verschillende RS-modellen volgt nu een sportieve update voor de RS Q3.

Met de nieuwe RS Q3 en RS Q3 Sportback hield Audi zichzelf al niet bepaald in. Na maximaal 367 pk uit de eerste RS Q3 (Performance) is het nieuwe duo namelijk al goed voor standaard 400 pk en 480 Nm koppel. Zoals van Abt ondertussen mag worden verwacht, kan dat natuurlijk altijd nog een beetje meer. Door gebruik te maken van Abts Engine Control wordt het vermogen opgekrikt naar 440 pk en 520 Nm koppel. Hiermee sprint de getunede RS Q3 (Sportback) binnen 4,3 seconden vanuit stilstand naar de 100. Een ‘gewone’ RS Q3 doet hier 0,2 seconden langer over.

Voor de buitenkant heeft Abt (nog) geen extreem ombouwpakket klaarliggen. Wel kunnen klanten bij de huistuner aankloppen voor een set nieuwe wielen. Van Abts bestaande reeks aan lichtmetalen wielen zijn er vier exemplaren klaargestoomd voor de compacte SUV. Daarbij kun je kiezen uit 20- en 21-inch exemplaren.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum