Aantal deelauto's boven 30.000

Populariteit groeit ook buiten steden

AutoWeek 8 Magazine BMW carsharing i3 connected au
Nederland omarmt de deelauto steeds meer. Inmiddels zijn er ruim 30.000 auto's op de weg die als deelauto worden gebruikt.

Uit de jaarcijfers van kennisplatform CROW blijkt dat inmiddels ruim 30.000 auto's als deelauto worden gebruikt, bericht Emerce. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bijna 24 procent gegroeid. Het overgrote deel van de deelauto's, 86 procent, is particulier beschikbaar als deelauto. Je kunt in dat geval via een app de auto tijdelijk van de eigenaar huren.

Hoewel het grootste aantal deelauto's nog altijd in de grote steden te vinden is, maakt de deelauto ook een opmars in de gebieden daarbuiten. Als grote reden voor het succes ziet CROW de betrekkelijke zorgeloosheid. Zo kom je met een deelauto bijvoorbeeld niet voor onverwachte onderhoudskosten te staan.

Private lease
Dat steeds meer mensen wel de lusten maar niet de lasten van autorijden willen, ziet CROW ook terug in de groeiende populariteit van private lease. Inmiddels is deze vorm van leasen al goed voor ruim tien procent van de leasemarkt.

Via de AutoWeek Private Lease Vergelijker kun je het aanbod aan private-leaseauto's bekijken. Je kunt filteren op maandbedrag, kilometers per jaar en leaseperiode. Per auto zijn de maandbedragen van verschillende aanbieders vermeld. Je kunt vaak dezelfde auto bij verschillende aanbieders leasen, zowel bij het eigen merk als bij verschillende leasemaatschappijen. Onderling zitten er soms nog behoorlijke verschillen in de maandbedragen.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.