A9 op de schop voor 700 miljoen

Wegwerkzaamheden (foto ANP)
Rijkswaterstaat heeft een klus aan de A9 tussen Diemen en Holendrecht gegund aan een groep bouwbedrijven waar Heijmans en Ballast Nedam deel van uitmaken. Dat werd vrijdag bekendgemaakt. De nominale projectomvang bedraagt circa 700 miljoen euro.

Eind juli bleek al dat er een zeer grote kans bestond dat het consortium IXAS Zuid-Oost, dat naast Ballast Nedam en Heijmans bestaat uit Fluor en 3i Infrastructure, de opdracht in de wacht zou slepen.

Het project bestaat uit alle werkzaamheden rond de reconstructie en uitbreiding van de A9 op het traject, waaronder het ontwerp en de bouw van een brug over de Gaasp en de aanleg van een ongeveer 3 kilometer lange tunnel. In het contract is ook een beheer- en onderhoudsperiode van 20 jaar opgenomen.

Het contract met Rijkswaterstaat zal in september formeel worden ondertekend. Het project A9 Gaasperdammerweg is het derde traject van de weguitbreiding Schiphol- Amsterdam-Almere.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.