Xpeng G6 AWD Performance (2025)

| Uitvoering | G6 AWD Performance |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 146 km |
| KM-stand laatst | 146 km |
De nieuwe leaseauto!
Review XPENG G6 Performance Edition
Gisteren heb ik mijn nieuwe XPENG G6 Performance Edition opgehaald bij het XPENG Center in Rotterdam. Het ophalen zelf verliep in de basis prima, al waren er een paar kleine hobbels. De leasemaatschappij was een document vergeten, wat voor wat vertraging zorgde. Daarnaast stonden de winterwielen er nog niet op. Dat is ter plekke alsnog geregeld terwijl we toch moesten wachten. Dat werd snel en netjes opgelost, dus dat was uiteindelijk gewoon goed.
Ik rijd de G6 Performance in de Black Edition, volledig zwart uitgevoerd. Het gaat om de Performance-variant, en dat merk je meteen. Dit is zonder twijfel een hele snelle auto. Bloedsnel zelfs. Misschien wel gevaarlijk snel. Maar daar kom ik later nog op terug.
Een klein minpuntje bij aflevering: ik had de auto besteld met een wit interieur, maar hij is geleverd met een zwart interieur. Dat blijkt ook zo op de offerte te staan, die ik zelf niet scherp genoeg heb gecontroleerd. Dat is jammer. Tegelijkertijd, met twee jonge kinderen is zwart of grijs achteraf gezien misschien wel de verstandigere keuze.
Over zaken als betrouwbaarheid, verbruik en lange termijn kosten kan ik nu nog niets zinnigs zeggen. Daarvoor heb ik simpelweg te weinig kilometers gereden. Op dit moment staat de teller op 146 km. Dat komt later.
Wat ik wél kan zeggen: de auto voelt zeer degelijk gebouwd. Alles ziet er strak en netjes uit. Het interieur is logisch opgebouwd en de afwerking voelt solide aan. Het infotainmentsysteem en de boordcomputer werken echt uitzonderlijk goed. Het is duidelijk geïnspireerd op Tesla. Het is geen geheim dat XPENG daar goed heeft gekeken. Maar eerlijk is eerlijk: het is een hele goede kopie. Alles werkt snel, soepel en zonder haperingen.
Het interieur heeft de bekende elementen: een groot centraal scherm en een minimalistische opzet. Het stuur vind ik persoonlijk wat aan de aparte kant, maar functioneel zit alles precies waar je het verwacht. De auto zit bovendien echt vol opties: stoelmassage, stoelventilatie, sfeerverlichting en een digitale binnenspiegel. Over die spiegel was ik vooraf sceptisch. In de praktijk blijkt die verrassend handig, zeker na wat afstellen. Met bagage of straks met de kinderen achterin kan dat echt een voordeel zijn.
De ruimte is een groot pluspunt. De auto is ruim genoeg voor vakanties met het gezin. De achterklep is groot en praktisch en vooral de ruimte op de achterbank is indrukwekkend. Met mijn lengte van 1,85 m zit ik zonder problemen achterin, met nog voldoende beenruimte over.
De overstap naar elektrisch was voor mij geen keuze maar een verplichting vanuit werk. Ik heb eerder een MG ZS EV gehad als tweede auto en heb mijn Mustang Mach-E nu ingeleverd. De keuze voor de Performance-versie was heel bewust. Ik wilde per se vierwielaandrijving. Met mijn achterwielaangedreven Mustang heb ik meerdere keren vastgestaan in sneeuw en modder. Dat wilde ik niet nog een keer meemaken.
Bij de G6 betekent vierwielaandrijving automatisch de Performance-uitvoering. Het verschil met de Long Range zit dan ook vooral daarin, plus het vermogen. En dat vermogen is fors. De acceleratie is absurd snel. Leuk, misschien wat overdreven, maar bij een stoplichtsprintje absoluut vermakelijk.
Uiteindelijk was dit een rationele keuze. De Mustang zag er goed uit en ja, het was geen ‘echte’ Mustang, maar hij had uitstraling. Dat heeft de XPENG minder. Daar staat tegenover dat hij extreem snel kan laden. En dat is voor mij cruciaal. Ik rijd veel en lange afstanden. In vier jaar tijd heb ik ruim 240.000 km met de Mustang gereden. Snelladen is dan geen luxe maar een must. Met een piek tot 451 kW zit dit op papier echt op topniveau. Ik heb het nog niet zelf getest, maar de reviews en metingen laten zien dat het geen marketingpraatje is. Dat ga ik later zelf ondervinden en meenemen in een volgende review.
Nog even over de uitvoering: de Black Edition betekent dat eigenlijk alles erop en eraan zit. Zwarte wielen, zwarte badges, verder geen losse opties behalve de interieurkleur. Het geheel oogt strak en zakelijk. Dat past goed bij het gebruik dat ik voor ogen heb.
Ik heb meerdere proefritten gemaakt voordat ik de knoop heb doorgehakt. Alternatieven waren onder andere de Volvo EX40, maar die is merkbaar krapper. De Kia EV6 viel af omdat die al wat langer op de markt is. Ik wilde weer iets dat net even anders is, net zoals destijds met de Mustang. Tesla viel af omdat het allang niet meer uniek is en eerlijk is eerlijk, het merk roept bij mij inmiddels ook weerstand op. Tegelijkertijd snap ik dat Chinese auto’s niet bij iedereen in de smaak vallen. Dat is een feit.
Wat voor mij doorslaggevend was: de hoeveelheid techniek, opties en prestaties die je voor dit geld krijgt. Objectief gezien is de prijs-kwaliteitverhouding gewoon heel sterk.
Voor nu blijft het bij deze eerste indruk. Zodra ik meer kilometers heb gereden, zal ik zeker een vervolgreview schrijven met ervaringen over laden, verbruik en dagelijks gebruik.
Later meer als ik wat meer met de auto onderweg ben geweest.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Xpeng G6 RWD Long Range 80.8 kWh | Panoramadak | Elek. Trekhaak | Mem Stoel | Leder | Elek. Achterklep | Digital Cockpit | Zondag Open!
- 2025

Xpeng G6 RWD Long Range 80.8 kWh facelift Trekhaak, nappaleder zwart Wordt verwacht

Xpeng G6 RWD Long Range 86 kWh 570km WLTP| Trekhaak| Apple Carplay
- 2025

Liefhebber gezocht: dit is met afstand de goedkoopste Alfa Romeo Tonale van Nederland

Designbaas Mercedes-Benz vertrekt, maar wordt niet opgevolgd door AI

Kleine en betaalbare elektrische auto uit EU krijgt eigen categorie voor voordelen

Tesla opent in 2027 accucelfabriek in Duitsland