Volvo XC70 2.5 T AWD Summum (2006)
| Uitvoering | XC70 2.5 T AWD Summum |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 35.800 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Mijn XC70 is de tweede Volvo, die ik rijd. Beide Volvo's bieden veel comfort, maar de schrik slaat me steeds om het hart, als ik richting garage/dealer moet! En helaas moet ik noodgedwongen regelmatig die kant op.
Voor een auto in het hogere segment heeft de Volvo 70-serie toch wel erg veel mankementen. Alle reparaties, die ik heb moeten laten uitvoeren, blijken - na een zoektocht op Internet - te vallen onder de noemer 'frequente problemen." Ik noem onder andere de gasklep in mijn vorige V70; een algemeen bekend probleem, waarvoor Volvo in Amerika een coulance-regeling had/heeft ingesteld. In Europa heeft men er nooit van willen weten, omdat het niet zo'n vaart liep met dreigende rechtzaken.
Ik vind het een aanfluiting, dat een dergelijk gerennomeerd merk als Volvo zó vaak mankementen vertoont. De waarschuwingslichten van de boordcomputer gaan me toch wat te veel aan ter indicatie, dat ik weer eens richting dealer moet.
Als je een Volvo in de duurdere klasse privé rijdt ben je, in tegenstelling tot de leaserijder, flink in de aap gelogeerd, want de reparatiekosten liegen er niet om met een werkplaatstarief van rond de 100 Euro per uur!
Volvo heeft het goed geregeld en bindt je met handen en voeten (of je wilt of niet), want met problemen kun je niet bij een universele dealer/garage terecht, sinds de invoering van het geavanceerde computersysteem VADIS/VIDA.
Ieder jaar dien je zo'n 1500 tot 3000 Euro te reserveren voor reparatiekosten. De onderhousdbeurten komen daar nog bij.
Ik vind de Volvo v70 en XC 70 heel fijne en comfortabele auto's, maar de reparatiekosten swingen dermate de pan uit, dat ik vrees, dat dit mijn laatste Volvo is..........
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Kijk eens verder dan die SUV: deze opgeruigde stationwagons koop je voor 14k

Volvo XC70 D5 AWD (2006)