Volvo XC60 D5 AWD R-Design (2013)
| Uitvoering | XC60 D5 AWD R-Design |
| Versnellingen | 6, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2013 |
| Jaar van aanschaf | 2014 |
| KM-stand bij aanschaf | 5.300 km |
| KM-stand laatst | 7.300 km |
Volvo XC 60 summum-Xenium R-Design model 2014
Afgelopen week mijn door de dealer gereden Polar witte Volvo XC60 D5 AWD Summm R-design opgehaald bij de Volvo dealer in Hamburg met slechts 5.300 km op de teller Bj. sept. 2013 model 2014.
Na ruim 3 jaar met een Grand Cherokee Overland te hebben gereden ben ik op het merk Volvo overgegaan. Van Hamburg ben ik naar Marbella gereden waar ik de grootste tijd van het jaar woon. Wachttijd in Spanje voor deze auto is. ong. 4 maanden. De reden dat ik over ben gegaan op het merk Volvo, is omdat ik afgelopen winter tijdens onze wintersport een Volvo V70 D3 Auto E drive via AVIS mee kreeg (model 2014). Ondanks het klassieke model beviel mij de auto direct goed. Vooral de ruime lederen zetels zaten bijzonder goed. Ik ben mij toen gaan oriënteren op een Volvo SUV. Mijn voorkeur gaat uit naar een hoge zit. Zo kwam ik bij de XC 60 terecht.
Naast de summum R-Design uitvoering, heeft de auto de volgende extra pakketten meegekregen. Xenium, Lichtpakket, Business pakket en Laadruimte pakket en nog een paar kleine extras, o.a. donkere achterruiten. Mooi compleet dus. Het grote navigatie scherm bied aardig wat multimedia en verbruik info mogelijkheden. Een (mini) USB stickje van 32Gb kan worden aangesloten onder de midden arm steun (handig) en een enorme MP3 muziek voorraad kan worden meegenomen. Bluetooth vrijspraak, streaming audio, internet via een smartphone, het is allemaal aanwezig. Het werkt bij Volvo net allemaal even anders als bij de Duitse concurrenten. Toch de meeste voorkomende functies zijn allemaal v.a. het lederen stuur te bedienen.
De auto was net ingereden door de dealer zelf en heeft de lange rit naar Spanje de 5 cil. 2.4 diesel motor goed gedaan.
hoe rijd de Volvo XC60? welnu in een woord...Topklasse. Over de Pyreneeën heen, bakken met regen moeten trotseren, hoge klim stukken door Andalusië enz. de XC60 gaf geen kick. Moeiteloos rijden met veel vermogen. De stoelen, ik stapte aan het einde van iedere dag (in 3 dagen gereden) fit uit. De R-design comfort nappa lederen stoelen zijn van grote, werkelijk grote klasse. Ik heb de auto ook een paar keer naar hoge snelheden boven de 200 km/u door kunnen trekken op de Duitse autobaan. Voor deze XC60 geen probleem. De motor draait 3.000 toeren bij 164 km/u. Bij gemiddeld 130 km/u rijd de XC 60 zuinig met een gemiddeld verbruik van 7 liter op 100 km.
De auto ligt als een rots op de weg en is de besturing van deze R-design zeer direct. Het algehele comfort ligt op een hoog niveau. het interieur oogt een en al luxe. Een panorama dak is aanwezig (Xenium pakket). Over de grote autobanen na Parijs richting het zuiden vrij snel gereden en het gemiddelde verbruik lag op 9.5 liter op 100 km. Best netjes dus.
tenslotte de waardering onderweg hoe men naar deze auto kijkt. Aan bewonderde blikken geen gebrek. Ik ben tot nu toe, na een eerst lange rit van 3.000 km buitengewoon tevreden met mijn XC60. De auto overtreft mijn verwachtingen.
Oh ja er is ook een nadeel, deze SUV (met alle extra accessoires) is niet bepaald goedkoop. Daar staat wel tegenover dat Volvo met deze XC60 veel kwaliteit er tegen over zet! Ik heb het tijdens de rit van Hamburg naar Malaga goed kunnen uitproberen. Ik kom later nog eens terug met een update.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Volvo XC60 2.4 D5 R-Design | Navigatie | Trekhaak | Lederen Bekleding | Bi-Xenon Adaptief | Parkeersensoren | Elektrische Achterklep | Stoelverwarming
- 2016

Volvo XC60 D4 Ocean Race | Automaat | Trekhaak | Leder | Stoelverwarming | Standkachel
- 2016

Volvo XC60 2.0 T5 FWD Polar+ ✅SUPER MOOI ✅GOED VEZORGD! ✅TREKHAAK