Volvo V90 T8 Twin Engine AWD Inscription (2017)
Uitvoering | V90 T8 Twin Engine AWD Inscription |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Eerste paar maanden ervaring.
Ongeveer 4 maanden geleden heb ik mijn nieuwe Volvo opgehaald. Dit betreft een:
- Volvo V90 Inscription t8
- Osmium Gray met 21 inch wielen
- lichtste beige interieur met houten inleg
-premium pakket met bowers & Wilkins
- luxury line
En nog een aantal opties zoals verwarmbare achterbank,
4-zone airconditioning en gelaagde zijruiten etc.
De auto bevalt eigenlijk tot zover heel erg goed. Laat ik maar eens gaan beginnen met de motor en aandrijflijn. De twin-engine techniek werk gewoon heel goed, hij schakeld goed over en voor in de stad is het fijn om lekker geluidsloos te cruisen. In de basis kom ik op een accu-lading 37 KM ver en dat is voor mijn dagelijkse woon/werk verkeer voldoende om volledig elektrisch op en neer te reizen. Wil je gaan gassen, dan gaat het flink vlot, 5 seconden naar de 100 KM/h en topsnelheid van 250 Km/h.
Het interieur is heel mooi en luxueus vorm gegeven, het is echt een auto waar je in thuis komt. Dat is heel goed gedaan van volvo zeker als je kijkt naar een Audi a6 wat toch wat killer aanvoelt. Het infotainment systeem heeft soms wel erg lang nodig om op te starten, soms ben ik de straat al uit en dan komt hij op gang. Maar als hij aan is werkt hij eigenlijk heel soepel en alles is makkelijk te bedienen en alles werkt goed, behalve het navigatie systeem. Die heeft soms toch nog wel wat twijfels. Dat was toch echt beter in mijn vorige auto.
Het panoramische glazen dak is echt enorm en voelt luxe aan omdat hij zo’n goede kijk naar buiten geeft. De audi a6 van mij had dat niet maar in de BMW 5 serie touring is hij veel minder groot.
Ik ben er al mee op vakantie mee geweest. Voor de lange reizen heb je natuurlijk niks aan die acculading want in hybride modus komt er geen elektro motor meer bij kijken bij 150 op de snelweg. Voor mijn kinderen echt genoeg ruimte op de achterbank en de kofferruimte meer dan voldoende. Niets te klagen.
Na veel rijden nog steeds geen kwaliteitsproblemen ontdekt, er zijn totaal geen rammeltjes of kraakjes aanwezig en de isolatie van de cabine is echt heel goed. Dus het is echt een comfortabele auto voor lange afstanden want de stoelen zijn ook de beste waar ik ooit in heb gezeten.
Over het algemeen kan ik deze auto zeker aanbevelen, omdat het gewoon een auto is die zeker met de BMW 5 serie touring te vergelijken valt qua luxe, ik vind de v90 persoonlijk mooier.
Bovendien komt daar nog bij kijken dat de v90 een relatief goedkope auto is, als je ze gaat vergelijken met de BMW en Audi. De T8 inscription is er al vanaf 90.000 en hoe gek je het ook maakt, komt hij niet boven de 100.000 euro. En bij een snelle BMW 5 serie of audi a6 zit je standaard al op de 100.000 maar dan moet je hem ook nog aankleden.

Volvo V90 2.0 T4 Momentum|Aut|Virtual|Navi|ACC|CAM|Carplay|PDC
- 2018

Volvo V90 2.0 B4 212Pk Automaat Business Pro / Trekhaak / Airco-ecc / Navi / Leder / Adap-cruise / Stoel-stuur verw. / Stand verw. / Apk okt-2026
- 2020

Volvo V90 T4 Momentum | Trekhaak | Stoel+Stuurverwarming | Leder | Camera | BLIS | ACC
- 2019