Volvo V90 D4 Momentum (2017)

Volvo V90
Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90Volvo V90

UitvoeringV90 D4 Momentum
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2020

heerlijke reisauto

We hebben de auto sinds januari 2020. Toen was hij 2.5 jaar oud en had 160 000 km gereden. Ik ben in het zelfde tempo doorgegaan. Wordt vooral voor woon-werk verkeer gebruikt. Ook tijdens de vakantie wordt veel gereden. Vooral snelweg kilometers.

Ondanks hoge kilometerstand nog weinig problemen. 1 keer onderweg gestaan met een EGR slang die kapot was. En een keer een kapotte accu. Dat laatste had ik achteraf aan kunnen zien komen. De achterklep ging al een tijdje niet meer goed automatisch omhoog. Hij moest iets geholpen worden. Blijkbaar is dat een indicatie. Na het vervangen van de accu, was dat euvel namelijk ook voorbij.

De laatste tijd gaat hij wel iets olie verbruiken. Ongeveer 1 tot 1.5 liter tussen de buurten. Distributieriem is inmiddels 2 * vervangen.
Ik hoop hem naar de 500k te kunnen rijden. We doen ons best.

over de 400 000

We hebben de 4 ton gehaald. Auto rijdt nog netjes. Wel is stoelverwarming van bestuurder kapot. Kijken of we dat kunnen maken. Olieverbruik is nagenoeg nog steeds niets. Alleen bij zware last (rijden in de bergen / met dakkoffer etc) is er iets olieverbruik. Maar dat mag geen naam hebben. Maximaal 1/2 liter tussen de beurten van 30k door.
Recent wel melding dat start/stop niet functioneert. Oorzaak is een kapotte support accu. Maar dat wordt bij de volgende beurt ook verholpen.

Wordt wat saai

Het is een beetje een saaie auto aan het worden. Zit weinig op, gaat ook weinig kapot. Het is een momentum D4. Dus geen tierlantijnen, maar wel een potente motor. Start/stop accu is vervangen en melding is nu ook weg.

Wat kapot is, moet je niet maken. Automaat is nog nooit gespoeld / onderhouden. En ook die blijft gewoon draaien.

In de voordeur bestuurderskant, resoneert soms wel iets, bij bepaalde basgeluiden.

10,0