Volvo V90 D4 Inscription (2016) #3

Uitvoering | V90 D4 Inscription |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
De eerste indruk
Afgelopen weekend is ‘hij’ daar dan ineens.
Onze mooie tweedehands Volvo V90 D4 gt8 inscription MY2017.
Dit was nou niet helemaal de bedoeling maar soms lopen dingen nou net zo.
We reden naar alle tevredenheid een Volvo V60 D6 plug in hybrid MY2014.
Échter de kofferbakruimte is enorm beperkt.. en met 2 kleine kinderen niet optimaal.
Nu deed het voorval zich voor dat een neefje onze V60 erg graag wilde overnemen.
Zo gezegd, zo gedaan.
Opzoek naar wat anders.. ik als trouwe Volvo rijder ongeveer een uur zitten zoeken naar een ander merk, kwam er al gauw achter dat ik dat dus NIET ging doen.
Het moest weer een Volvo worden.
Dé V90.. en het liefst met een bak opties want dat waren we immers al gewend van onze vorige Volvo’s (V70’s, S60’s en de laatste V60)
Standaard kijk ik al over de grens gezien deze auto’s in Nederland voor een particulier als ik haast onbetaalbaar zijn.
Het hybride gebeuren beviel ons geweldig icm de diesel motor.
We rijden de auto’s gewoon privé en schaffen deze ook gewoon zelf aan.
Laden gebeurde vanaf onze zonnepanelen en dit icm het half tarief wegenbelasting maakte het een erg goedkope auto om te rijden.
Maar nu.. de V90.. t8..? d4..?
We waren er vrij snel uit.. de t8 icm lage actieradius en de gulzige benzine motor word het niet.
De aanschaf prijs is ook mega (gezien er geen werkgever of bank zoiets voor ons betaald)
Dus opzoek naar een D4.
Al vrij snel kwam er een pushmelding van mobile.de op m’n mobieltje binnen.
In bremen (2 uurtjes vanaf ons huis) adverteerde de Volvo dealer met een Volle D4 inscription, eind 2016, 136.000km gelopen.
De prijs was eigenlijk zo goed dat we deze zonder te kijken (wel een hoop info en foto’s ontvangen per telefoon en mail) gekocht hebben.
Het was zover.. ik met de flixbus vanaf Groningen voor nog geen 2 tientjes naar Bremen.
Daar het laatste stukje met de tram en zo ben ik in een uur of 3 bij de Volvo dealer beland.
Rondje om de auto, sleutels, papieren in orde maken en hupakee met een 5 dagen kenteken en een volle tank richting huis.
WAT EEN BAK!
Ongelofelijk wat een mooie en fijn rijdende auto.
Nu was de ‘oude’ V60 al geen straf maar DIT..!
Het nieuwe platform waar de V90 op staan, icm de motor, de opties én de afwerking verbaast me aan alle kanten!
GE-WEL-DIG!!!
De terugreis met een klein omweggetje en wat mee rij ritjes in het dorp maakte het dat de dagmeter op 265km stond.
Maar dan.. wat ik absoluut niet verwacht had.. het verbruik.
De meter was gereset bij vertrek, de reis was voorspoedig verlopen met een cruise snelheid van 130kmh.
De meter stond op 5.4 liter op 100km.
Wat wil zeggen 1 op 18,5!!
Na wat op trekken, afremmen, en weer een flinke dot gas geven stond de meter bij de pomp uiteindelijk op 5,8 liter op 100km.
De ervaring van de voorgaande Volvo’s is dat de meter nogal positief ‘denkt’ en dat er met gemak een litertje gelogen word per 100km in het voordeel van Volvo.
Echter de meter van de V90 is behoorlijk nauwkeurig.
Ik ben zeer tevreden.
De volgende dag naar het werk.. en net zoals in de oude V60, de standkachel ingesteld om in een heerlijk ontdooide auto te vertrekken.
De auto pilot was even ‘eng’ maar naar 20km had ik een beetje de werking door en WAT een genot is dat zeg.
Maar.. je moet zelf echt nog wel alles in de gaten houden want 100% is het systeem zéker niet!
Word vervolgd.

Volvo V90 T8 AWD Inscription HeadUp B&W Luchtvering MASSAGE 360 DAB
- 2017

Volvo V90 2.0 T8 AWD R-Design Airco ECC | Luchtvering | Bowers & Wilkins | Head up | Stuurverwarming | Memory | 360 Camera | Apple Carplay | Isofix | NAP |
- 2020

Volvo V90 2.0 T4 Business Sport / Automaat / NL-Auto / Dealer-Onderhouden / 1e-Eigenaar / R-Design / Polestar-Engineered / Apple-Carplay & Android-Auto / Luxe Vol-Leder / Stoelverwarming / Harman-Kardon / Keyless / LED / DAB Radio-Bluetooth / Navi / Adaptieve Cruise-Control / Electronic Climate-Control / Pilot-Assist / Autom. Stoelen met geheugen / E-Achterklep / PDC V+A / 18'' LMV / ENZ.
- 2019