Volvo V70 2.4 D5 (2003)

Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70 - interieur

UitvoeringV70 2.4 D5
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Eindelijk geleverd de nieuwe V70 D5 enige vertraging door een retour leiding van de diesle die niet goed zou zijn. Wat gebeurt er na 1 dag. Volvo start slecht en stinkt naar diesel. ANWB erbij en wat bleek lekke retour leiding van de diesel. Geen goede start Volvo. Dan na het correct verhelpen door de ANWB kunnen we gaan rijden. De auto bevalt goed, de auto is soepel en vlot inhalen op de snelweg. De ruimte binnen in de auto wordt zeer gewaardeerd door het gezin. Stoeltjes in de bank werken prima voor de kleinste en het comfort blijft goed. Ik gebruik de Volvo voor hoofdzakelijk lange ritten en dat gaat prima, het is een echte reisauto. Er zijn wel wat punten die beter kunnen zo is een zesde versnelling geen overbodige luxe voor op de snelweg. Een roetfilter zou eigenlijk ook snel standaard moeten worden voor diesel maar dat is meer algemeen. De traktie is niet al te best. Met name in de eerste twee versnellingen grijpt de traktie controle snel in omdat de ophanging en de banden de kracht van de motor niet aankunnen. Ik hoop echt dat Volvo heir wat aan doet voor de nieuwe modellen, want dat zou het rijplezier alleen maar vergroten.
Voor wat betreft de kwaliteit die de dealer levert kan ik vermelden dat ze niet aan de verwachtingen voldoen. Na de tweede onderhouds beurt kreeg ik de volgende dag een vreemde ervaring. Rijdende op de snelweg wilde ik inhalen en hoorde een grote knal met als gevolg veel rook en een motor die niet wilde trekken. Hortend en stotend ben ik thuis gekomen, volgende dag auto naar de gerage gebracht en vermeld dat het wel leek of de turbo kapot was. Ze vertelde me dat de turbo druk slang (inlaat) niet goed vast had gezten en los was geschoten, gebeurde wel vaker zie de monteur nog nonchalant. Ik ontplofte bijna. Dan haden ze dat toch echt wel beter kunnen controleren de dag ervoor tijdens het onderhoud. Nu had ik vele uren verloren. Toch al met al een fijne auto waarin het goed rijden is. Nu nog die paar punten verbeteren en een nog snellere diesel maken en goede kans dat ik toch de volgende weer een Volvo V70 diesel neem

Zie verhaal in totaal

7,5