Volvo V70 2.4 140pk (2002)
Uitvoering | V70 2.4 140pk |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De auto bevalt mij prima, is lekker ruim, voelt zeer solide aan en geeft een doordachte indruk. De ergonomie van het dashbord is top.
Het geluid van de radio (HU603)/cd-speler is uitstekend. Wel achterspeakers laten monteren!
Verder valt het verbruik mij reuze mee. Afhankelijk van mijn rijstijl (wat per dag verschilt) ligt het verbruik tussen de 1:9 en 1:11 wat ik niet vindt tegenvallen voor een auto van dit formaat.
De 140PK is uitstekend geschikt voor normaal gebruik, maar niet voor het betere snelheidswerk.
Verder kan ik iedereen stuurwielbediening aanbevelen voor bediening van de radio en cruise control. Echt super.
Ik heb alleen een probleem met de ruitenwissers die een vervelend geluid maken en hobbelen over de voorruit. Na diversen pogingen van de overigens goede Delftse dealer is het resultaat helaas niet goed. Ik krijg nu wel nieuwe wisserarmen e.d. Tevens gaat men het wisservloeistof-systeem leegmaken en vullen met een ander soort vloeistof.
Update: december 2002: Heb nieuwe, speciale wissers gekregen en wat denk je? Het is over!
Verder topauto die de kwaliteitsconcurrentie met de als betrouwbaar bekendstaande Jappenbakken prima aankan. Alleen dan in een veel mooier jasje verpakt. Want hoewel die Jappen betrouwbare auto"s kunnen maken, ontwerpen kunnen ze niet! (uitz. Avensis Station)
Update: maart 2004 (21.000 km): De V70 heb ik ingeruild voor een nieuwe S40 2.4 Exclusive. De koper van de V70 krijgt een superfijne en veilige auto.