Volvo V60 T8 Plug-in Hybrid AWD Plus (2026)
| Uitvoering | V60 T8 Plug-in Hybrid AWD Plus |
| Versnellingen | 8, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 24 km |
| KM-stand laatst | 1.300 km |
Onopvallend genieten
Na ruim 6 jaar Volvo V60 T5 Momentum, was het tijd voor een nieuwe auto.
Een uitgebreide review over de fijne stoelen en betrouwbaarheid is ook op autoweek te vinden.
In 2025 hebben we proefgereden met de Passat hybride, de ID7 in meest complete uitvoering, de BMW i4 en ix1 en de Audi A5.
De ID7 stond lang bovenaan het lijstje, vanwege het indrukwekkende comfort (als een vliegend tapijt over drempels) en de moeiteloze acceleratie..., maar toen kwam Volvo op precies het juiste moment met een "T8 voor de prijs van een T6", en de Bowers & Wilkins paste ook nog nèt in het budget.
Vorig week hebben we de V60 T8 opgehaald. We hebben gekozen voor de donkergroene (Forrest lake) waarop de chromen raamlijsten, dakrails en grill mooi uitkomen.
Met deze upgrade zijn de minpuntjes van de vorige V60 eigenlijk helemaal opgelost; de Polestar optimalisatie laat de bak supersnel schakelen en B&W is zo ongeveer het mooiste soundsysteem dat je af fabriek kunt bestellen.
Na 1300 km inrijden een eerste sprintje 0-100 geprobeerd. Met leeggereden hybride accu, hybride stand "opladen", rijmodus Polestar, gaf de CarAccel app aan dat de 100 km/u in 4,29 s is bereikt. Keurig binnen de fabrieksspecificatie van 4,6 s, dus ik ben heel tevreden.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volvo V60 (2018 - 2025) - Occasion aankoopadvies

De basisversie van de Volvo V60 heeft zijn eigen prijslijst – Back to basics

Volvo V60 T8 - 2019 - 102.543 km - Accudegradatietest

Praktijkervaring Volvo V60: eigenaren over hun Zweedse stationwagon

![Volvo V60 2.0 B3 Sport [APPLE CARPLAY, ANDROID AUTO, VIRTUAL COCKPIT, LANE ASSIST, DODE HOEK DETECTIE, NIEUWSTAAT]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/58833460/0-e762b7c3827e13f73a411b5eb0e38669.jpg)