Volvo V60 T8 AWD Polestar Engineered (2021)
Uitvoering | V60 T8 AWD Polestar Engineered |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
oude review van vorige auto V60 T3 (2015)
Kon mijn oude review niet meer bekijken in mijn account, zie:
Nieuw speeltje
Na lang denken (twijfelen) en zoeken, toch mijn oude Volvo V60 T3 R-design (80.000km zie andere review) ingeruild op een nieuwe volvo V60 T8 Polestar (2021 met 89.000km) met alle denkbare opties. Wat ben ik onder de indruk van de prestatie, afwerking en comfort.
Had ik een nieuwe auto nodig.....NEE, rijden we veel....NEE, vinden we auto's leuk....JA.
Ik heb naar de volgende modellen gekeken BMW 330e en Audi A4, maar vindt de volvo de mooiste, tijdlooste en een wolf in schaapskleren.
We hebben nu ongeveer 2000km mee gereden en elke keer met een grote glimlach, wat een vermogen en best nog wel zuinig, op Nederlandse wegen mag je toch niet hard rijden. De auto nodigt niet uit om altijd zeer sportief te rijden, kan wel maar het hoeft niet.
De auto hebben we gekocht voor het plezier, dus niet voor het werk of iets anders. We gaan graag met de auto op vakantie en deze is daar zeker geschikt voor.
Ik kan zeggen dat de T8 (2021) t.o.v. T3 (2015) veel beter is, maar dat is appels met peren vergelijken.
Momenteel kan ik nog niet veel schrijven over de nadelen, maar ga binnenkort op vakantie (4000KM).
Nadelen:
* Rijmodus in scherm, oudere modellen hebben een keuzeschakelaar in middenconsole
* Te veel instellingen en onderliggende menu's (kan wennen zijn)
Voordelen:
* Prestatie
* Verbruik korte stukken (elektrisch)
* Uitstraling
In augustus kom ik met een update