Volvo V60 T6 Recharge AWD R-Design (2021) #2
Uitvoering | V60 T6 Recharge AWD R-Design |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Volvo V60 T (MY2022)
Sinds 10 december 2021 hebben wij een nieuwe V60 op de oprit staan in de kleur Pine Grey.
Het betreft een V60 in T6 trim met een batterijpakket aan boor waarmee, in warmere tijden zo'n 40 km mee gereden kan worden. We hebben gekozen voor personal lease via Volvo. Care by Volvo genaamd en dit bevalt erg goed.
Onze vorige auto was ook een V60 maar dan in D6 trim. (MY2016) Het accupakket is net zo groot en de prestaties vergelijkbaar, op dit moment is het rijbereik met de accu's ruwweg tussen de 25- 35 km.
De eerste tankbeurt was na 1200 km waarbij 46 liter is getankt, de 2e moet nog plaats vinden, we zijn nu op een kilometerstand beland van 2350 km. Bij voortzetten van de huidige kilometrages wordt dit dan op jaarbasis 25.000 km. Algeheel is het huidige benzineverbruik zuiniger dan 1:25 km. Echter moet daar ook om en nabij 7 Kw per dag bijgeteld worden aan elektra verbruik. Door de zonnepanelen zien we daar echter niet de kosten van.
Over het comfort: sinds 2014 rijden we Volvo, eerst een V40 D4, daarna een V60 D6, de afgelopen maanden een Xc40 P8. het comfort van de nieuwe V60 overtreft de vorige auto's m.n. de XC 40, dat was een aardige stuiterbak.
Wel is deze V60 een enigszins verlaagde versie door de R-design uitvoering.
De stoelen zijn zeer goed en individueel instelbaar, na openen van de auto wordt aan de hand van de gebruikte sleutel de juiste instelling van stoel, spiegels etc. ingesteld. Dit ken ik sinds de vorige V60.
Allerlei zaken als stoel en stuurverwarming zijn aanwezig. Het scherm is redelijk bedienbaar, ik merk wel dat ik een voorkeur heb voor wat meer knoppen.
De algehele kwaliteitsbeleving is fantastisch en ik ben ondanks proefrijden in MB en BMW toch weer teruggekomen bij Volvo. Ik vind deze V60 er zeer fraai uitzien.
Prestaties, komend vanuit een XC 40 met 400 elektrische paarden merk je dat de V60 ietsje minder kracht heeft en dat de paarden ook minder makkelijk beschikbaar komen.
Nog steeds heb je niet het gevoel dat je iets te kort komt. We hebben gekozen voor deze hybride aandrijflijn in verband met vakanties en het gemak van tanken in het buitenland.
Over de betrouwbaarheid kan ik nog niet veel zeggen, bij de V60 ging de EGR klep een paar keer stuk, bij de D6 twee keer de Aircopomp. Bij de XC 40 werkt het Android Navigatiesysteem nog niet 100% en mistte er informatie in de App. Bij de V60 is nog geen slag verkeerd geslagen.
PRIVATE LEASE Volvo V60

Volvo V60 2.0 T6 Recharge AWD Inscription, Pano, Adaptive, HUD, 360cam
- 2021
![Volvo V60 2.0 T4 Business Sport R-Design Aut. [ Schuifdak Xenon Navi Leder Trekhaak ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/57701744/0-aee024c40bd0c90a75384e34b567e273.jpg)
- 2018

Volvo V60 T6 350PK Automaat Plug-in hybrid AWD Ultra Dark / Adaptieve Cruisecontrol / Panoramadak / Stoelverwarming v+a / Stuurverwarming / 360 Camera / Elektrische Stoelen / Head-up Display / 19"
- 2024