Volvo V60 D4 Momentum (2018)
Uitvoering | V60 D4 Momentum |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
De eerste 3000km.
Sinds half augustus ben ik in het bezit van deze fraaie, Pine grey, Volvo V60 D4 Momentum met 19" velgen.
Nadat ik mijn zakelijke Tesla model Y mocht inleveren bij een reorganisatie ging ik op zoek naar een fijne en betrouwbare reisauto. Elektrisch zou een optie zijn, maar budget technisch gezien kwam ik niet bij een auto van mijn wensen uit.
Ik zocht een forse, comfortabele en veilige auto voorzien van de nodige luxe.
Na veel soorten zakelijke auto's en heel veel privé auto's voor fun te hebben gehad, bleef Volvo bij ons in het hoofd hangen. We zijn weliswaar met z'n tweeën, maar we hebben ook een Cane Corso van 50kg, die overal mee heen gaat. (Dat is een grote hond)
Erg gecharmeerd van de V60 II zijn we gaan zoeken. Er stonden drie in ons budget te koop waarvan twee pine grey met blond interieur. Mooie combi in onze ogen.
Na gebeld te hebben met een kennis uit Volvoland werd mij een D3 of D4 motor afgeraden. Mijn berekeningen over verbruik vs mijn nieuwe reiskostenvergoeding en het al lang mee lezen op de Volvo pagina's op Facebook deden mij besluiten dat advies naast mij neer te leggen en te gaan voor deze nette en redelijk complete V60 Momentum.
De proefrit was feilloos, 218dkm, maar als een geruisloos blok op de weg. Een mooie ruimte achterin, stoel- en stuurverwarming en pilot-assist. Ik was om. ...
Nu in een paar weken 3000km gereden en ik rijd nog steeds met veel plezier en ontspanning in deze auto. Android auto aan, pilot assist aan en ik rij deze tank (650km zit er op) gewoon 5.4 op 100.
100 en af en toe 130 km/h.
Pluspunten:
Fraai design
Redelijk compleet uitgevoerd
Zuinig
Minpunten:
4 cilinder, niet van Volvo
Stoelen niet zoals ik ze ken van oudere Volvo's. (Te dun/hard)