Volvo V60 B5 Business Pro (2021)

Volvo V60 B5 Business Pro (2021)

UitvoeringV60 B5 Business Pro
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2022

Bijna 100000km met de Volvo V60 B5 gereden

In verband met een nieuwe werkgever mocht ik een auto uitzoeken voor mijn werk.
Mijn werkgever had wel uitgesproken dat de voorkeur naar Volvo uitgaat, gelukkig heb ik ook dezelfde voorkeur als mijn werkgever.

Bij de lokale Volvo dealer stond een mooi Volvo V60 B5 uit 2021 met 33000km op de teller, met een zwart leder interieur en een hoop comfortabele opties.
Deze auto kon relatief snel klaar gemaakt worden, zodat als ik bij mijn nieuwe werkgever ging starten, deze auto ter beschikking zou hebben. (Dit was in 2022 Oktober)

Gezien de levertijden van nieuwe auto's en dat deze auto aan mijn eisen voldoet, is het de Volvo V60 B5 geworden.

Mijn ervaring met de Volvo na 92000km:

De positieve ervaringen:
- Zeer comfortabele auto voor op lange afstanden te rijden, en ook vrij zuinig gemiddeld rij ik er ongeveer 7,0l op 100km mee. (mijn beste verbruik is 5,6l op de 100km) Vooral de active cruise control is zeer goed op de snelweg en N-wegen.
- Motor en automaat bak zijn een heerlijke combinatie die vooral uitblinkt op lange afstanden.
- De Apple carplay/ Andriod bevalt ook goed vooral in combinatie met het geluidssysteem van Harman/Kardon.
- Ook de kofferbakruimte is groot en de ruimte op de achterbank is voldoende. (het houd niet over als je er met 4 volwassen erin rijd maar het kan)
- De voorstoelen zitten heerlijk en bij deze uitvoering zijn beide stoelen volledig elektrisch met geheugen wat wel makkelijk is.
- Achterbanden gaan erg lang mee originele set zit er nog onder met 125000km op de teller. (wel erg gecupt) Voorbanden gaan ongeveer 60000/70000km mee.

De negatieve ervaringen:
- Geluidsisolatie is matig, mijn vorige Volvo (XC70 uit 2004) was een veel stiller dan deze van binnen. (bij deze hoor je het geluid van de banden goed binnen in de auto)
- Auto is erg laag, je raak heel snel met de voorbumper een drempel.
- Kwaliteit is minder:
60000km waterpomp vervangen (lekte)
90000km turbo vervangen (zat een rammel in de wast gate)
Dit zijn de 2 afwijkende onderdelen/componenten die naast het reguliere onderhoud vervangen diende te worden bij de Volvo dealer.
- Het media systeem loopt wel eens vast wat vrij vervelend is als je het nodig hebt voor het werk (bellen in de auto) het gebeurd meestal 1 in de 1 a 2 weken.

Conclusie tot nu toe is van de Volvo:
Een heerlijke auto voor lange ritten, alleen de kwaliteit is wel minder. (slechtere geluidsisolatie en al 2 redelijk grote defecten)

7,5

PRIVATE LEASE Volvo V60