Volvo V60 B3 Momentum Advantage (2021) #4

Volvo V60 B3 Momentum Advantage (2021)

UitvoeringV60 B3 Momentum Advantage
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Heerlijke auto om in te rijden

In oktober heb ik mijn Ford Kuga(2018) na zo'n 120.000km ingeruild voor deze Volvo V60.

Ik heb Volvo altijd al prachtige auto's gevonden, zeker de laatste modelreeks vind ik fraai om te zien.
Toen mijn Ford eruit moest wist ik dan ook zeker dat er een Volvo voor terug in te plaats moest komen.
Gezien mijn budget had ik eigenlijk maar 2 opties, de XC40 of een V60.
Voor mijn gevoel is de V60 toch iets ruimer en daarom uiteindelijk voor deze gekozen.

Standaard is Volvo van bijna van alle gemakken voorzien maar je kunt hem zo luxe uitvoeren als je zelf wilt.
Ik heb zelf gekozen voor de b3 momentum advantage, omdat het een demo-auto was heeft deze een aantal extra opties meegekregen.
Inmiddels heb ik zo'n 14.000 km gereden met de auto en ik kan niet anders dan concluderen dat het een hele fijne auto is om in te rijden. Lange ritten zijn geen enkel probleem.

Verder zit er ook een wegklapbare trekhaak onder omdat ik er regelmatig een caravan achter heb.
Ik ben overigens heel benieuwd of het vermogen voldoende om onze caravan (1700kg) goed te kunnen trekken en dan met name in heuvelachtig gebied maar daar komen we snel genoeg achter.

Het touchscreen werkt erg eenvoudig en reageert vlot (zeker vergeleken met dat van Ford). Navigatie is duidelijk en overzichtelijk en het is ook ideaal dat je vanuit je telefoon een route naar je auto kunt sturen via de app.

Wat ik zelf nog graag nog zou willen veranderen aan het exterieur zijn de einddempers, wanneer iemand tips heeft waar ik dit kan laten doen dan hoor ik het graag.

Tot zover heb ik wel 2 minpunten ondervonden.
Zo wordt de cameralens van de achteruitrijcamera ontzettend snel vies, deze moet je dus regelmatig even schoonmaken om voldoende zicht te behouden.

Een ander nadeel vind ik dat er weinig opbergvakjes zijn. Een simpel vakje voor een zonnebril of vakken achter de stoelen had ik wel prettig gevonden.

9,5

PRIVATE LEASE Volvo V60