Volvo V50 D3 R-Design Pro Edition (2012)

Volvo V50 D3 R-Design Pro Edition (2012)

UitvoeringV50 D3 R-Design Pro Edition
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2020

Aankoop en 3 maand evaluatie

Het was dan zover. De Seat Leon Cupra 300 Carbon Edition moest de deur uit.. na 3 maand aankoop al (was een gelimiteerde uitvoering, deze was ook aangepast naar 404pk en 567nm). De keuze voor vastgoed ging nu één maal voor een auto. Hoe pijn dit ook deed in hart en nieren. Soms moet een mens keuze's maken. Ik heb jaren terug altijd met een Volvo c30 gereden, heb zowel de prefacelift D5 gehad als de facelift D3. Heerlijke wagens en best wel karaktervol voor een gewone diesel wegens de souplesse en het motorgeluid. Nu was budget wel heel beperkt voor een wagen en gezien de euronormen die strenger worden..moest het sowieso een V50 D3 worden, een D5 was geen optie aangezien deze euro 4 zijn. En de wagen sowieso tot 2025 mee moet. (euro 5 tot 2025 toegelaten in België).

De eerste km's waren dus wel even wennen...van 404pk naar 150pk. Maar het verbruik zat dan wel veel beter. Gemiddeld zit ik met de V50 D3 rond de 5,8-6,2l/100km. Het kan zuiniger maar ik maak graag gebruik van het koppel. Met de Cupra zat ik gemiddeld rond de 14l/100km. De V50 is door rica software matig aangepast. Nu staat die op 198pk en 440nm. Dit is zeker merkbaar en is de wagen terug zeker verkeers vlot te noemen.

Heb de wagen ook voorzien voor 4 medusa velgen met Michelin Pilot Sport 4 banden met de maat 225/40/18. Heerlijk comfortabele grippige band die zelfs geen wielspin toelaat met de 440nm's. Heerlijk!

Buiten wat kraakjes van de chauffeur stoel en de armsteun merk ik weinig van kraakjes en piepjes.
De geluid installatie is zelfs beter dan de Beats Hifi die in mijn Seat Leon Cupra zat. De volvo beschikt over de High Performance boxen met tweeters. In mijn C30 D5 had ik de Dynaudio steken, dit was toch nog net een stukje beter!

Tot nu toe zeer tevreden terugkerende volvo rijder!
Rond de 155.000km wordt de distributieriem, waterpomp set vervangen samen met alle riemen. Ook de voorste remschijven en blokken worden dan vervangen samen met de remvloeistof.

Wordt vervolgd!

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens