| Uitvoering | V50 1.8 Edition I |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 37.500 km |
| KM-stand laatst | 42.500 km |
De eerste 5000 km
De eerste 5000 km zijn met de V50 achter de rug. Dit waren zeer comfortabele en fijne km.
De vorge auto was een Focus 1.6i Futura van 2006 die ik met 67.000 km ingeruild heb omdat de kinderwagen van de kleine lastig in de hatchback ging.
Eerst naar de wagen versie van de Focus gekeken, maar mijn voorkeur ligt al jaren bij een Volvo. Bij de volvo garage stond ee 2de handse te koop. 37.500 km, 1.5 jaar oud en een company car van Volvo zelf geweest. Het uitrustingsniveau van de Editon 1 aangvuld met ingebouwde navigatie en bluetooth was voor ons helemaal comleet.
De keuze was dus een nieuwe focus of een 1,5 jaar oude V50. Nog geen seconde spijt van de keuze voor de V50. De auto rijd veel fijner, motorgeluid is veel rustiger, iets lager in de toeren, en de bagageruimte is prima.
Deze ruimte is wel kleiner als in de focus-wagen, maar voldoende om de kinderwagen en aanverwanten in de vervoeren.
Problemen tot heden niet gehad, in oktober moet hij pas weer voor een beurd, dus hopelijk kom ik niet eerder bij de dealer.
Ik heb wel al 2 keer gehad dat na het starten van de motor hij geen vermogen kreeg. Bij 1 keer schoot hij na een 5-tal seconden toch door, waardoor ik gelijk vooruit schoot (gelukkig had ik de ruimte) de 2de keer heb ik de motor terug afgezet en daarna weer gestart, waarna hij het weer deed. (was beide geen koude start)
Maar voor de rest erg tevreden, alleen moet ik de stikker van NO Smoking nog verwijderen van company car ;-)