Volvo V50 1.6 Advantage (2010)
Uitvoering | V50 1.6 Advantage |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste ervaringen
Nadat mijn vorige auto, een Ford Focus 2.0 TDI uit 2007 dusdanig hoge kosten met zich meebracht, ben ik op zoek gegaan naar een vergelijkbare auto. Maar in ieder geval niet weer een Ford. Bouwjaar moest rond 2010 liggen en niet meer dan 150dk op de teller.
Mijn eerste voorkeur ging uit naar een Kia C'eed of een Hyundai i30, maar het aanbod van diesels is niet zo groot, en ik had wel op korte termijn een auto nodig. Tweede voorkeur was een Toyota Avensis, maar die ligt qua prijsklasse (bouwjaar + kilometers) iets boven mijn budget.
Ik heb een proefrit gedaan in een Renault Megane uit 2010. Op zich reed de auto goed, maar ik vertouwde de auto toch niet helemaal. Zal ook wel te maken hebben met de reputatie.
Uiteindelijk kwam ik deze Volvo V50 D2 Advantage uit 2010 tegen, met 157dk op de teller. Ik heb veel gelezen over deze auto, met name over de motor. Het is natuurlijk geen scheurmonster, maar dat zijn de meeste auto's niet meer in deze tijd door alle mileu-eisen en zuinigheidseisen. Het is allemaal wat uitgeknepen. Wat dat betreft moest ik wat inleveren vergeleken met mijn vorige Ford met 136PK en een koppel van 340nm.