Volvo V40 T2 Nordic+ (2017) #4

Volvo V40 T2 Nordic+ (2017)

UitvoeringV40 T2 Nordic+
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Hele fijne auto

Aanschaf:
De V40 in 2017 nieuw gekocht, hij was toentertijd iets meer dan ons gewenst budget, maar de hele fijne stoelen hebben ons over de streep getrokken. We keken toen oa naar VW Golf/Toyota Auris, maar de Volvo voelde rustiger en meer comfortabel aan De V40 zat toen dicht aan het einde van de productie, dus hij kwam met wat meer opties dan we aanvankelijk voor op pad gingen. We hebben met name veel plezier gehad van de standkachel op de koudere dagen.

Opties:
Zoals gezegd, de standkachel is erg fijn op koudere dagen. Het standaard audio systeem geeft prima geluid. Het navigatie scherm is niet groot, maar goed geplaatst en duidelijk. Daarbij zijn er instructies op het driversdisplay wat ook goed ontworpen is: je kan wisselen tussen verschillende ‘standen’, maar ik heb hem eigenlijk altijd op de ‘powerstand’ staan omdat je dan de snelheid duidelijk in beeld hebt.
Verder is de adaptieve verlichting prettig in het donker, de verlichting draait dan mee met de draairichting van de auto.
Verder de obligate stoelverwarming, cruisecontrol, lendensteunen, etc. Al met al een prima uitgeruste auto.

Rijden:
De auto rijdt erg volwassen, de power is ondanks zijn bescheiden 120pk ruimschoots voldoende, ik heb nooit het gevoel gehad tekort te komen (in onze vorige auto, Ford Fiesta, was dit met regelmaat het geval). De stoelen zijn ronduit fantastisch, achterin zitten gaat ook voor volwassenen prima. Minpuntje is dat het onderstel op ongelijke weg nogal lawaaierig is, dit had ik op reviews gelezen, en dit klopt. Op de snelweg echter ligt hij als een strijkijzer op de weg.

Verbruik:
Is niet slecht voor auto in deze klasse. Met snelweg/vakantie gebruik is 1 op 15-20 goed te doen, bij veel kleinere ritjes zit ik vaak rond de 1 op 13.

Formaat:
De auto is voor 2 volwassen uitstekend en er kunnen ook volwassenen prima mee op de achterbank voor een langere rit. De bagage ruimte houdt niet over, maar is groot genoeg voor vakantie bagage en de dagelijkse boodschappen, kinderwagen, etc.

Binnenkort nemen we afscheid van onze V40, hij begint voor een jong gezin aan de kleine kant te raken en we hebben hem ingeruild voor een groter broertje (XC60).
We hebben de V40 ruim 4 jaar met veel plezier gereden, en zullen hem straks stiekem een beetje missen.