Volvo V40 T2 Nordic+ (2016)

Volvo V40 T2 Nordic+ (2016)

UitvoeringV40 T2 Nordic+
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

Tweede V40

Nu twee weken in bezit van een nieuwe V40 Nordic+ na de eerste ingeruild te hebben na 4jr en 180k op de teller (leaseauto). Deze beviel zo goed dat ik nog wel wat proefritjes gemaakt heb in o.a. een Q30 en de Mazda3 GTM maar de keus toch weer op Volvo viel. De Q30 vond ik de 1.5ltr diesel echt ondermaats, de Mazda3 moest ik 4 maanden op wachten wat ik te lang vond.

Dus diverse configuraties samengesteld tot ik bij de voorraadauto's kwam en een AmazonBlue V40 Nordic met nog wat leuke opties zag staan:

- Externe styling kit
- Blond cityWeave bekleding
- Harman Kardon premium audio
- Ixion 17" velgen
- 62 ltr tank

Plus alle extra's die met een Nordic versie meekomen zoals standkachel, stoelverwarming, voorruitverwarming.
Meteen de volgende dag langsgegaan om hem in het echie in de showroom te zien omdat enige waar ik aan twijfelde de kleur was. Babyblauw lees je vaak maar dat valt echt mee, vind het meer de grijze kant op gaan en af en toe zie je er iets groens in. Geen alledaagse kleur wat het dan weer enigzins een originele auto maakt net als de bekleding en twintone dashboard/stuur.

De standkachel kon ik al vrij snel proberen diezelfde week en kan alleen maar zeggen, ideaal om gewoon in een warme auto weg te rijden.
De premium audio van Harman Kardon klinkt net even mooier als de High-Performance audio in de vorige V40.

De navigatie is sterk verbeterd ten opzichte van de eerste versie waar je nog apart stad/straat/nummer moest opzeggen (gebruikte eigenlijk alleen die manier). In de laatste versie noem je in één keer stad/straat en nummer en staat dit er in. Ook het irritante "voer bestemming in" en dan ook nog eens "voltooi" hoeft niet meer gelukkig. Was al aardig gewend aan Waze laatste jaar maar de onboard bevalt tot nu toe prima. Plus lifetime mapcare (updates) via een usb-stickie in plaats van 4 dvd's. Na de volgende update kan het Sensus systeem ook gebruik maken van 4G, er zit een SIM kaarthouder in het dashboardkastje. Ben benieuwd wat dat toe gaat voegen, actuele file informatie zou mooi zijn in plaats van TMC.

De rij-eigenschappen vind ik uitstekend, ook de 2ltr D2 rijd soepeler dan de 1.6 PSA D2 hiervoor. De versnellingen zijn ook "langer" en hij schakelt soepeler dan de vorige.

Kortom, de goede ervaringen met de vorige Volvo heeft mij niet lang doen twijfelen om hier weer voor te kiezen. Enige wat iets te snel moest gebeuren was het vervangen van de wiellagers achter, al na 50k begon ik iets te horen wat dus de lagers bleken te zijn.