Volvo V40 1.8i (2000)
Uitvoering | V40 1.8i |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
De Volvo V40 1.8i (met de directe benzine inspuiting) heb ik speciaal aangeschaft voor de ongeveer 35.000 die ik moest gaan rijden per jaar, en het verwachte lagere benzine verbruik.
De auto is vrij compleet uitgerust met opties, ECC, CC, boordcomputor, stoelverwarming etc.
Door mijn ’moderne’ rijstijl, niet teveel toeren, proberen het remmen vermijden, zoveel mogelijk gebruik van de cruise control, is het gemiddelde gebruikt minder dan 1 : 15 km. en nu, tijdelijk zonder airco haal ik zelfs meer dan 1 : 17 km.
(Dit is werkelijk gemeten gebruik, de boordcomputer is optimistischer en geeft nog betere waarden aan.)
Onderweg geeft de auto een vertrouwd gevoel door zijn goede wegligging en prima reactie op stuur commando"s, en de prima remmen. De Volvo stoelen blijven prima zitten ook op lange ritten.
De audio installatie, met central woofer in de bagage ruimte geeft een prima ruimtelijk geluid, maar in de volgende Volvo zal hierop toch wel besparen.
De auto heeft een wat beperkte zitruimte achter,en vanwege de groeiende kinderen zal de volgende auto (weer een Volvo) toch wel wat ruimer moeten worden.
Mijn enige ergenis waren de banden waarmee de auto nieuw werd afgeleverd en die voor een flinke herrie hebben gezorgd. Ruim voor de tijd heb ik die vervangen door Michelin Premacy banden, waarmee de afrolgeluiden sterk verminderden.
Na 132.000km kan ik niet anders zeggen: Een perfecte auto. Ik heb geen enkel probleem gehad.
Nog steeds geen enkel rammeltje in het interieur, of kosten bij de beurten die niet in het normale schema vallen. Totdat...deze vakantie de Airo het in Parijs (35 graden C) begaf. En nu waardeer deze optie extra!
Wel heb in 3.5 jaar ongeveer 10x H7 de linker koplamp moeten vervangen!