Volvo S80 2.4 170pk Momentum (2004)
Uitvoering | S80 2.4 170pk Momentum |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Een jaar in bezit
Mei 2011 heb ik deze S80 gekocht.
Een mooie magic blue, 170 pk met automaat.
Bij een universele garage gekocht. Was eigenlijk niet van plan om de S60 weg te doen, maar we waren een rondje aan t fietsen en toen kwamen we deze tegen...
Niet veel gelopen en dealer onderhouden. Automaat was ik al gewend met de S60; wil dus niet meer anders, als t ff kan.
17" Velgen eronder laten zetten waardoor hij ineens nog beter smoelde. Ik vond het voorheen een ouwe lullen bak, maar in de juiste kleur en uitvoering vind ik m prachtig.
Verder heeft ie oa n zwart lederen interieur waar ik erg blij mee ben.
De Proefrit;
WAUW
Wat een comfort!! Ongelooflijk. Zelfs met 17" zweef je nog over de weg.
(s Winters is de S80 voorzien van 16" velgen met winterbanden.)
Ok, de 2.5T wordt wel even gemist, maar het comfort vergoedt veel.
Na ongeveer eem maand na aanschaf kreeg ik een motormanagement storing. Het gele lampje..
Pfff, wat een ellende. Aangezien ik 6 maanden garantie had, ben ik meermaals teruggeweest om hier iets aan te laten doen.
Er is eea vervangen, waaronder nokkenastandwiel, inlaatsensor, d-riem, waterpomp en rollen, maar telkens bleef het mmlampje branden.
Code 640A, iets met de in/uitlaatgassen meting.
Mijn auto was het proefproject/scholingsproject van de monteurs, zo leek t.
Ik heb op n gegeven moment maar meegezocht op internet en vond dat waarschijnlijk een sw update alles in orde zou maken.
Echter dit moest dan wel bij de officiële dealer gebeuren, want een universeel heeft dit niet in huis.
Na veel vijven en zessen is de auto naar de Volvo dealer gebracht en heeft er een sw update plaatsgevonden, waardoor er ruimere toleranties mogelijk worden op de inlaatgassen, en zijn er nog wat contacten schoongemaakt.
Rijdt nu dus alweer maandenlang storingsvrij (klop af)!
Ondertussen, bij 136447 km, heeft de S80 zijn eerste beurt bij mn eigen Volvo specialist gehad.
Voor €711,- incl btw is gedaan:
remschijven + blokken voor
ruitenreiniger
antivries
gas treatment
combifilter
2x isolator (ivm bonk over drempels)
remmenreiniger
apk keuring
radio aansluitingen controleren
arbeidsloon €55 p.u excl.
leenauto
Begin Juli heb ik de kofferbakdeksel opnieuw laten spuiten.
Hier zaten veel ontsierende krassen in.
Ik ben tevreden met het resultaat! Is mooi geworden!
Het verbruik:
Volgens bc, 8.9/100 km
Conclusie tot nu toe:
Een geweldige, comfortabele metgezel, al is mijn geduld en vertrouwen de eerste maanden wel op de proef gesteld.
De betrouwbaarheid zet ik op 4 sterren omdat de auto mij nog nooit heeft laten staan en de eerste storing voornamelijk te wijten was aan de onkunde van de universeel garage.

Volvo S80 2.5T Summum 2004 Schuif/ kanteldak | Climate control | Cruise control | Lederen bekleding | Stoelverwarming | Elektrisch verstelbare stoelen | Elektrische ramen + spiegels | Lichtmetaal | Centrale vergrendeling op afstand
- 2004

Volvo S80 2.5 T Momentum Dealer onderhouden