Volvo S80 2.4 170pk (2004)
Uitvoering | S80 2.4 170pk |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
De eerste paar maanden met mijn "droomauto"
Een Volvo S80 heb ik altijd te groot en natuurlijk te duur gevonden. Na 10 jaar met goede ervaring in een Volvo S40 te hebben gereden en daarna in een S60 waar ik de achterruimte te krap vond, heb ik die S60 in geruild voor een S80. Die S60 en S80 waren motorisch herzelfde en voorin waren het in feite identieke wagens. Maar voor die achterruimte is het toch die S80 geworden en na het eerste jaar ben ik erg tevreden. Bij mijn eerste APK-beurt bleek hij voor weinig kosten o.k. te zijn en met een stel nieuwe voorbanden kan ik er weer tegen aan. Die 5-cilinder motoren vind ik fantastisch en ze zouden erg sterk zijn dus ik heb vertrouwen in de naaste toekomst. Tot nu toe geen troubles en het rijden is een feest. Ik heb spotify erin gefrutseld en met mijn lievelingsmuziek door die goede speakers kan ik zo naar het eind van de wereld kunnen rijden...... Ik ben 84 en mijn Volvo zo'n 16 jaar. Allebei oud dus, maar ik hoop toch dat mijn vrouw en ik en deze Volvo nog heel wat kilometers zullen consumeren, als Corona het toelaat.
4 JAAR LATER
Ik ben nu 88 en mijn trouwe Volvo S80 die nog steeds zonder haperen zijn plicht doet is volwassen geworden: 21 jaar. Ik rijd nog steeds met erg veel plezier en heb hem vorig jaar eens verwend: een zgn. showroom schoonmaakbeurt van binnen en van buiten. Kostte wel wat (ca. € 450,-) maar daarvoor kreeg ik ook wat en die glanzende verjongde als nieuw uitziende Zweed blijft er nu een jaar later nog even mooi uitzien, zeker als je hem om de maand eens door een wasstraat haalt. Ik rijd een stuk minder dan een paar jaar geleden maar iedere keer als ik die 5 cylinders weer in beweging breng en Spotify op de radio aanzet ben ik weer waar ik wil zijn. Kort gezegd, deze Volvo is voor mij de fijnste wagen tot nu toe geweest die ik heb gehad (dat waren er zo'n 15 denk ik) en ik hoop hem nog een tijd te hebben. Tot nu toek geen panne of extra kosten gehad. Bij leven en welzijn houd ik jullie op de hoogte. Hartelijke groeten van Wim Hoogerheiden.

Volvo S80 2.5T Summum 2004 Schuif/ kanteldak | Climate control | Cruise control | Lederen bekleding | Stoelverwarming | Elektrisch verstelbare stoelen | Elektrische ramen + spiegels | Lichtmetaal | Centrale vergrendeling op afstand
- 2004

Volvo S80 2.5 T Momentum Dealer onderhouden