Volvo S60 2.4 D5 Edition (2004)
| Uitvoering | S60 2.4 D5 Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 202.000 km |
| KM-stand laatst | 316.250 km |
Volvo S60 D5 2004
Na de aankoop van onze nieuwe caravan een Burstner fun 480. Bleek de ford mondeo 1.8 hier toch wel enige moeite mee te hebben. Dus opzoek naar een nieuwe auto. De wensen werden
* sterke motor (liefst een diesel)
* mooie uitsraling
* goede zit
* betrouwbaar
met name de uitstraling van de volvo S60 en de sterke Diesel D5 met 163PK gaven de doorslag.
Het is een S60 uit 2004 geworden (model 2003) met 2 ton op de teller. De auto stond er netjes bij en in originele staat. De onderhouds historie klopte en de prijs viel binnen budget. Dus de koop was snel gemaakt. Mijn ervaringen tot nu toe:
Positief:
rij gedrag is voorbeldig
goede audio installatie HU 603
verbruik ca 1 op 17
goede stoelen
Minder positief:
Het zicht naar achteren is zeer beperkt.
Update 6-6-2009
De achter schokbrekers zijn beide lek en rechts werkt totaal niet meer. nieuwe monroe schokbrekers gemonteerd (zelf) kosten 230 euro.
Update 20-8-2009
kilometerstand 212000 We zijn er inmiddels mee op vakantie geweest en dat is prima bevallen. zoals verwacht heeft de Volvo geen enkel probleem met de caravan gehad, ook niet in de bergen. Voor de vakantie heeft de volvo nog een servicebeurt gehad zonder bijzonderheden ca. 300 Euro.
Enig minpuntje is dat er in korte tijd diverse lampjes stuk gaan 2x koplamp en 1x achterlicht. daarnaast zit er een loscontact of draadbreuk in de aansluiting van de koplamp.
Update 5-6-2010
Inmiddels heeft de auto 230.000 op de klok staan. pas een beurt en 2 nieuwe voorbanden (bridgestone potenza) + remblokken rondom vervangen. gelukkig doe ik het onderhoud zelf anders word het een duren bedoening.
Helaas heeft mijn vrouw een achterband stuk gereden. dat worden dus weer 2 nieuwe banden.
Verder rijd de auto nog steeds erg goed. op naar de 300.000.
Update 21-3-2012
De auto rijd nog steeds als een speer. Nu 257.000 op de klok. Inmiddels gedaan:
grote beurt + 2 nieuwe banden
van beide draagarmen de rubbers vervangen. de auto stuurt hierdoor weer een heel stuk strakker.
Airco controle laten uitvoeren. airco was in goede staat alleen moest er wel ca. 400gram koudevloeistof worden bij gevuld. Omdat ik niet weet of de airco al eerder was bijgevuld is er een kleurstof toegevoegd. nu over 2 weken terug dan kunnen zij zien of er lekkage is. volgende week ook voor de apk en weer 2 nieuwe banden(deze slijten wel snel).
ik verwacht geen problemen bij de APK
Update 24-11-2013
Inmiddels staat de klok op 299000 Vorige maand heeft de auto weer een servicebeurt gekregen en gelijk de distribute snaar vervangen. Materiaal kosten ca 400 euro. Net als elke 20.000 beurt is ook deze maal de motor met forte motorflush behandeld.
Vorige week afscheidgenomen van de 17" wielen met zomerbanden en een paar 16" lm wielen met winterbanden er onder gemonteerd. Tevens de auto laten uitlijnen omdat de voorbanden wel heel erg schuin afgesleten waren (binnenkant). Dus volledig klaar voor de winter
Afscheid
Na ruim 5 en een half jaar is de tijd gekomen om afscheid te nemen van deze betrouwbare en heerlijk rijdende Volvo.
De Volvo heeft het afgelopen jaar zijn diensten weer uitstekend bewezen. op een puntje na. 2 weken geleden is er een geleiderol van de multi-snaar stukgelopen. Zonder de stuurbekrachtiging heb ik de garage kunnen bereiken en daar zijn de snaar en diverse rollen vervangen.
Ik neem afscheid van de Volvo omdat ik een kleinere en goedkopere auto ga rijden. mijn keuze is gevallen op een Volkswagen polo 1.4 Bluemotion uit 2009. De Volvo gaat een 2e leven beginnen in Letland.