AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Volvo S60 2.4 140pk Edition (2004)

Volvo S60 2.4 140pk Edition (2004)

UitvoeringS60 2.4 140pk Edition
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2013

joepie ik mag hem ophalen......

Afgelopen zaterdag mijn " nieuwe" volvo s60 van 2004 met 132000km(140pk) opgehaald met 6 mnd bovag garantie.
Ik heb laten staan een peugeot 307 SW 2.0 van 2004, 5 jaren mee gereden.
Eerste indruk,
wat een machtige motor(2.4 5 cilinder)
wat een machtig model,
wat een heerlijk geluid(of hoe weinig eigenlijk)
wat een heerlijke stoelen
wat een luxe(incl volvo navigatie)en veiligheden zitten er in deze wagen
wat heerlijk schakelen.

Eerst maar eens lekker rondrijden, dan zal ik mijn verdere bevindingen met u delen

de eerste 500km

• 133 km

jawel, wij rijden niet zoveel, maar nu toch 500km in twee weken.
Geen kraakje, piepje etc.
Het verbruik met nog best wel veel korte stukjes, jawel ik weet het, maar niet altijd zin om te lopen of te fietsen, is precies 1 op 10.
Dat valt mij mee, de peu deed dat ook.
Ik heb voor de volvo radio navigatie de duitsland en frankrijk cd's op de kop getikt, alsmede zonneschermpjes voor de achterdeuren, orgineel volvo.
Verder rijd hij vorstelijk, relax en je voelt toch de kwaliteit van de auto.
Je rijd toch snel te hard met deze wagen, en op de snelweg heerlijk stil.
Met optrekken een mooie brom, alleen starten met koude motor dan loopt hij even heel hoog in de toeren stationair, om dan weer netjes terug te zakken, wil ik nog even navragen of dit klopt.
Verder wil ik even informeren of ik het leren stuur iets kan bijkleuren, er zitten een paar fale plekken op.
Concluderend, erg tevreden over mijn overstap van peugeot 307SW 2.0 16v naar volvo s60 2.4 5cil 140pk !

wat nu?

okee, de eerste 700 km gereden, heerlijk!
Maar toch nog wat dingetjes:

spiegel rechts trilt en zit los(glas)
Bij koude start en dan wegrijden met sturen, piept hij onder de kap een keer(stuurbekrachtigings pomp?)
En het motorlampje, oranje, brand! Hij loopt verder goed en geeft verder geen melding in het display links, van de week toch maar eens naar de garage, gelukkig bovag garantie.
Het lampje zit mij het meeste dwars.

het lampje is weer uit

Tja, was schijnbaar een verslikking van het een of ander,maar het lampje is spontaan uit sinds vandaag!

lamje is weer aan

tja, spontaan ging hij weer branden tijdens het rijden met een snelheid van ongeveer 85 km/p/u.
De volgende dag, s' avonds was hij ook weer uit.........zeg het maar, maar ik heb een hekel aan brandende lampjes die niet branden moeten!
Toch maar eens uit laten lezen waar de wagen zich schijnbaar regelmatig in verslikt.

lampje

het lampje ging na 1 dag weer uit!
De auto eens door de wasstraat, trekt de borstel mijn zijkant achterbumper los.............
Mijn garage heeft dit gelukkig weer vast kunnen zetten.
Nog even wat kanttekeningen van de Volvo,
Het klepje van de bekerhouder tussen de voorstoelen is van een slechte kwaliteit, met schakelen heb je je arm erop liggen, met als gevolg dat hij open gaat, vervelend.
Mijn kinderen van 4 en 7 jaar zitten op een verhoger(moet), ze kunnen niet echt hun voeten kwijt, de ruimte tussen de achterbank/voor stoelen is wel erg beperkt.
Als ze de verhoger niet meer nodig hebben, en de benen wat langer zijn en daardoor naar beneden hangen, zal het probleem wel minder zijn.
Maar verder nog steeds genieten, elke dag weer!

saai

saai slaat op, ik heb eigenlijk niets te melden over mijn nieuwe aankoop.
Starten lopen, en heerlijk over s'lands wegen!
Verbruik op kleine afstandjes uiteraard wat hoog, maar op langere afstand een prima 1 op 13.
1 dingetje gevonden, het spiegelglaasje van de rechter buiten spiegel hangt scheef in de behuizing en trilt, ha, toch iets!
Verder gewoon genieten, genieten...........

nog steeds alles in orde

Jawel, 10000km gereden, toe aan een grote beurt, distributie riem en twee achterbanden.
De nieuwe apk floot hij doorheen, de distributie wist ik bij aankoop dat hij kwam, de achterbanden vervangen ivm een schroef en nog matig profiel.
Ik vind hem nog steeds prachtig, soms gaat het lampje branden die na een paar starts weer uitgaat.
Wel 1 rammel in het interieur die ik niet kan vinden(ik haat rammels)
Wat een zalige wagen en een nog steeds acceptabele verbruik(gemiddeld 1 op 12)

nou zeg

Tijdje geleden dat ik hier mijn ervaringen deel over mijn volvo S60.
Maar nu, het contactslot is kapot, er moet een njeuwe in, ik weet nog niet wat dat kost.
Verder moet hij nu een beurt en nieuwe apk, maar dat gaat vast goed komen.
Nog gekke dingen ? rechter spiegelglas opnieuw vastgeplakt met extra dunne dubbelzijdig plakband, houd uitstekend!
Nieuwe aandrijfas 10000km geleden ivm met afgebroken abs tandwiel???
Verder gewoon niks, dus 4 jaar sturen met in m ijn ogen normaal onderhoud, behalve contactslot(maar schijnt veel voor te komen bij Volvo)

Resume, heel tevreden, ondertussen een caravan van 1400kg er achter in de zomer vakanties, gaat prima!

sneller

Jawel, nog steeds geen mankementen of nadelen, alhoewel,
met onze nieuwe caravan van max totaal gewicht van 1400kg vind ik dat het niet helemaal lekker gaat. 140 pk en 220nm was hij toen!
Nu na een kietelbeurt bij volvotune.
Nu 185 pk en 250nm over een veel bredere toeren bereik, wat heerlijk zonder, maar zeker ook met caravan!

7,5