Volvo C70 2.0D Momentum (2008)
Uitvoering | C70 2.0D Momentum |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Van dit model geen recente reviews, vandaar bij deze mijn ervaringen.
Bij de marktintroductie van de C70 is deze aut ons al opgevallen. Mooie lijn en erg stijlvol. Vorig jaar de knoop doorgehakt en i.v.m. meer kilometers per jaar is de keuze op een C70 2.0 Diesel
gevallen. De Momentum uitvoering biedt de meest belangrijke zaken met o.a. de zeer nuttige parkeersensoren achter.
Ervaring tot heden prima. Zeker door de harde kap is de auto het gehele jaar door all-round inzetbaar. Met kap gesloten prima kofferruimte en ook reizen met 4 personen is goed te doen. Met kap open is met name de kofferruimte wat minder praktisch bruikbaar, maar dat hoort nu eenmaal bij dit type van cabriolet.
Voor mij de eerste keer een auto met dieselmotor. De 2.0 diesel met 136 pk maakt van deze auto (ledig gewicht ruim 1.600 kg) geen sportauto, echter voor het dagelijkse verkeer voldoet deze prima. Met een normale tot stevige rijstijl bedraagt het verbruik gemiddeld 1 op 14. Qua interieurgeluid blijft de diesel wel merkbaar aanwezig, maar hinderlijk is het niet. Zelfs niet bij het rijden met de kap open.
Tot heden geen storingen o.i.d. te melden. De auto doet wat hij moet doen en we kijken uit naar de lente. Zodra het even kan gaat de kap weer open en genieten we dubbel van deze auto.

Volvo C70 Convertible 2.5 T5 Automaat Summum | Leder | Bestuurderstoel elektrisch verstelbaar met geheugen | 18'' Midir Lichtmetalen velgen | Stoelverwarming | Bi-xenon koplampen | Cruise control | Electronic climate controle
- 2006

Volvo C70 Convertible 2.4i Summum