Volvo C30 D5 Momentum (2007) #2
Uitvoering | C30 D5 Momentum |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Probleem
Na ongeveer 3000 km melding olie peil laag, raar want de auto had een goede afleverbeurt gehad en het laatste complete onderhoud was gedaan bij 122000.
Melding gemaakt bij dealer en ook mijn vermoeden dat het wellicht de zuigerveren konden zijn.
De olie is bij dealer aangevuld.
Vakantie heerlijk stuk rijden in de D5 maar na 550 km melding olie peil laag gelukkig omdat ik de bui al voelde hangen olie bij me a 23 euro per liter.
Op vakantie meerdere malen olie aangevuld en baalde er goed van.
Na de vakantie auto naar de Volvo dealer gebracht en om een lang verhaal kort te maken 10 nieuwe zuigerveren.
Gelijk de 150000 beurt en distributie laten vervangen want ondanks deze tegenvaller die onder garantie is gemaakt! wil ik de D5 niet kwijt.
Proef gereden in V40 D2 en T4. De V40 is gewoon niet mijn wagen, te gemaakt.
Ook een A180 cdi gereden leuke speelse auto maar in mijn optiek geen echte benz.
Ook een insignia gereden, fijne degelijke en door met name de pers een ondergewaardeerde auto. De 2.0 cdti 130 pk die vaak als oud, luidruchtig en futloos word omschreven beviel prima!
Heb ik spijt van de inruil...nee, het probleem is prima verholpen door Broekhuis Volvo in Harderwijk.
De c30 is een D5 aut met body pakket en dynamic onderstel (geen R design)
De sublieme Dynaudio is elke keer weer een topper.
Het verbruik met 7,5 liter op 100 km acceptabel, en aanmerkelijk dichterbij de fabrieks opgave dan de D2 v40. (en alle ander downsize 14% wagens)
100, 120, 160 of 180 het verbruik blijft nagenoeg gelijk dus voor even geen "groene" auto meer.