Volvo C30 D2 R-Edition (2012) #2

Volvo C30 D2 R-Edition (2012)

UitvoeringC30 D2 R-Edition
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eerste ervaring C30 D2 R-Edition

• 235 km

Sinds medio 2006 rijd ik Volvo. De eerste was een S60 2.4D (bouwjaar 2005) met 126 pk, de tweede een S60 D5 (2009) met circa 200 pk.

Het werd tijd voor downsizing: ik rijd zakelijk sinds een paar maanden vanwege verhuizing van mijn kantoor veel minder op de snelweg en meer in de stad.
Fiscaal gezien was het zaak om voor 1 juli 2012 te handelen. Mooi meegenomen was dat ik een goede deal kon maken bij aanschaf van een fraaie C30 D2 met inruil van de D5.

Mijn C30 D2 R-Edition heb ik besteld in april 2012. En op 29 juni 2012 is de auto in stijl afgeleverd bij Dealer Harrie Arendsen te Doetinchem. Leuk om de auto te onthullen, de hoes te verwijderen en de auto vanuit de showroom naar buiten te rijden.

Hij rijdt super. Komende week plaats ik de diverse foto's. Spoedig voeg ik de ervaring van de eerste weken toe.

Oeps: storingslampje gaat branden, melding "motorv

Rijdend op de A15 met afwisselend 100 tot 130 km per uur was duidelijk merkbaar dat de motor niet goed op het gaspedaal reageerde. De motor hield in, ik had geen idee wat eraan de hand was. Plots ging het storingslampje "i" branden en verscheen op het display de melding "motorvermogen verminderd".
Wat doe je in zo'n geval? Je belt de Volvo dealer. De man van de werkplaats vroeg naar mijn bevinding en reageerde dat hij de auto graag even wilde inspecteren. Dat lukte mij niet, ik was onderweg naar een afspraak. Er werd verteld dat de auto wel zou blijven rijden, doch dat ik z.s.m. even naar de dealer zou moeten rijden. Al sissend en blazend kwam ik na mijn afspraak thuis aan. Vandaag direct naar de dealer gereden. De diagnose was snel gesteld: een grote scheur in de slang van de turbo. En als toelichting "dat hebben bij een dergelijke lage kilometerstand nog nooit (!) meegemaakt". Ik nu wel. Als service kreeg ik een leenwagen mee. De slang is inmiddels vernieuwd, de auto rijdt weer als een zonnetje. Wordt vervolgd.