Volvo C30 D2 R-Design (2012) #2

Uitvoering | C30 D2 R-Design |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Bijna 300000 km gereden
Deze review is de eerste sinds ik deze auto bezit.
Hij kwam begin februari 2016 op mijn naam te staan.
De km-stand was toen 34540. De auto kwam uit de lease en er waren in de eerste 3,5 jaar niet heel veel kilometers mee gereden, gemiddeld zo'n 10000 per jaar.
Ik rijd zo'n 40000 tot 45000 km per jaar. De auto krijgt twee keer per jaar een servicebeurt in een plaatselijke garage.
Een van de eerste dingen die ik heb veranderd waren de wielen. Er zaten 17 inch wielen onder. Via Marktplaats kon ik daar iemand blij mee maken. Ik heb twee sets 15 inch lichtmetalen Volvo velgen gekocht en die laten voorzien van zomer- en winterbanden. Zien er ook mooi uit en het rijcomfort is beter dan met de platte 17 inch banden.
Een echte Volvo trekhaak laten plaatsen in een Volvo garage.
Ik ben de enige die deze auto gebruikt en ik heb vaak veel spullen te vervoeren. Daarom heb ik de achterbanken altijd neergeklapt en een laadvloertje gemaakt van multiplex, bekleed met tapijt.
Dus ik heb veel ruimte achterin. Nadeel is dat ik slechts 1 passagier kan meenemen, maar dit is bijna nooit een probleem.
Ik heb meerdere Volvo's in bezit gehad. Een 240 estate (1990), een 940 estate (1992), een 940 estate (1997), een S40 (1999), een S70 (2000).
De S70 heb ik in 2014 gekocht met de lage km stand van 90000. We hebben deze nog steeds en het is de vaste auto van mijn vrouw.
Met de C30 heb ik veruit de meeste kilometers gereden, tegelijk is het de minst problematische auto die ik tot nu toe heb gehad. Behalve de normale vervanging van versleten onderdelen heb ik in de 7 jaar dat ik met deze auto rijd slechts 1 raar defect gehad. Namelijk een ondeugdelijk verlijmde voorruit, waardoor water naar binnen kwam.
Het was de originele voorruit, in de fabriek kennelijk iets niet goed gegaan. Er is een nieuwe ruit geplaatst en toen was het vochtprobleem opgelost.
De auto rijdt zeer zuinig. Ik heb een excel-sheet waarin ik de getankte brandstofliters en de km-standen registreer. Ik kom op een gemiddeld verbruik van ca 23,5 km per liter.
Ik vind de C30 een heel fijne auto om mee te rijden. Na alle estates vond ik het heerlijk om in een veel compactere auto te rijden. Minder log en ideaal met parkeren. En ook als je een aanhanger met een flink gewicht aankoppelt heeft de C30 daar weinig moeite mee.
Het model vind ik sowieso heel geslaagd en het interieur bevalt mij zeer goed. Geen opzichtige knoppen en toetsen en zelfs nog met analoge tellers voor snelheid, toerental, brandstof en motortemperatuur!
De bekleding van de stoelen (R-design) vind ik een minpunt. Het wordt verkocht als leer, maar het is geen echt leer. Er kwamen na enkele jaren scheurtjes in de bestuurderstoel. Ik heb toen een andere stoel gekocht.
Per 2023 is er een nieuwe roetmeting bij de APK: deeltjesmeting. Volgens de meting zitten er nu te veel deeltjes in de uitlaatgassen.
Dit moet de komende weken worden opgelost.
Als er weer nieuws is laat ik het weten.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Volvo C30 1.6 Momentum airco/ecc
- 2009

Volvo C30 1.6 Kinetic 56.900 km ! Zwart lederen bekleding, DVD Navigatie, Trekhaak afneembaar, Bluetooth telefoon voorbereiding, 1e eigenaar!
- 2010

Volvo C30 2.0 D3 Summum | 5 CILINDER! | Bluetooth | Regensensor | High Performance Audio | 19" | Cruise Control | Leder |
- 2012