Volvo 940 Estate Polar 2.3 (1997)

autoreview

Volvo 940 Estate Polar 2.3 (1997)

Signalement

Uitvoering940 Estate Polar 2.3
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf1998
KM-stand bij aanschaf363.000 km
KM-stand laatst363.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

heerlijk (weer) een 940 estate!

 • 363.000 km

Wonend in Spanje en jaren geleden al in t bezit geweest van een 940 estate (een grijze GT-XS-91, wie heeft m nu???) op zoek naar wederom een 940. In Spanje vrijwel niet te vinden, want destijds geen stationcar rijders alhier, dus tijdens een bezoek aan Nederland een 06-97 LPT gekocht bij ' Jan Volvo' in Kockengen. Uniek met 363.000: Alle beurten vanaf nieuw bij garage Roos/Broekhuis utgevoerd met boekjes. Met cruise control en ECC en natuurlijk dakrails. Helaas geen wis was voor de koplampen, maar ik kan zonder want weinig regen alhier! Een hele grote beurt laten utvoeren via de bevriende garage van Jan, alles met stickertjes, perfect gedaan, en dus heerlijk alleen in eind november terug naar Spanje, 2300 kilometer want in de buurt bij Malaga. Geen enkel probleem, zoals ik al verwachtte. De tranen springen je wel in de ogen van t verbruk, maar ach wat krijg je daar een heerljke auto voor terug, met topstoelen en dito stoelverwarming. cruise control op 130 en karren maar!

Update, 15 december 2012:

Met 408.000 km is t met de Volvo heerlijk rijden, de airco werkt perfect, alsmede de verwarmde stoelen. Net weer nieuwe Michelins eronder, 2x per week de lappenwasstraat (a raison van 3 euro!) en heerlijk toeren. Gezien de wegenbelasting van 130 euro per jaar en bezine a 1.38 per liter, is deze auto best te betalen. Zeker gezien t feit dat dit soort auto's hier onverkoopbaar zijn, niemand wil een ' begrafenisuitvoering' alhier van een topkar met slechts 4 ton op de teller. Ik wel dus ookal komt er hopelijk later dit jaar een XC70 uit 2003-2005, de LPT blijft!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens