Volvo 850 2.5i Estate Exclusive-Line (1995)
Uitvoering | 850 2.5i Estate Exclusive-Line |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Alles-in-een-kunner!
In augustus 2005 had ik een nieuwe auto nodig. Oude auto kwam niet meer door de APK. Op zoek naar iets wat heavy duty is en beetje ruim, vanwege mijn lengte. Uiteindelijk gaan zoeken naar een Volvo 850.
Bij de proefrit meteen verkocht door de brullende, roffelende 5 cylinder.
Inmiddels heb ik de auto bijna 6 jaar, en afgezien van een accu die het begaf heeft hij me nooit laten staan! Uiteraard wel het gebruikelijke onderhoud en af en toe een iets grotere ingreep, zoals:
- koppeling + drukgroep bij 285000
- Draagarmen / homokineet
- Remmem die wel eens vast zitten (vaker gebeurd)
Verder niet meer dan reguliere onderhoud. Uitzondering voor de airco, die is gewoon slecht. (verdamper). En vervanging is heel erg duur.
Al met al: voor mij is het de bijna perfecte auto. Ruim, snel, comfortabel. Ideale auto om urenlang over de Autobahn richting Italie te blazen, waarbij continu 160+ geen probleem is.
Mooiste opmerking die ik ooit hoorde: " dit is de beste auto die je ooit hebt gehad en die je ooit zult hebben". Ben ik het tot nu toe helemaal mee eens!

Volvo 850 850 2.3 R | In nieuwstaat verkerende 850 T5-R| Volledig VOLVO onderhouden| Schuif-/ kanteldak| Verwarmbare voorstoelen|

Volvo 850 850 2.5 I Luxery Schuif/kantel dak AIRCO Zeer Mooi
- 1996

Volvo 850 850 R 2.3 T-5R Airco Cruise Premium Audio Mooie Staat!