Volvo 460 GLE 64kW (1990)

Volvo 460
Volvo 460Volvo 460Volvo 460Volvo 460Volvo 460Volvo 460Volvo 440 - interieur

Uitvoering460 GLE 64kW
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2004

Deze Volvo 460 rijdt echt behoorlijk goed. En zeker voor dit geld. De stoelen zitten perfect, met lendesteun. Stuurbekrachtiging is standaard. Het is een auto met een behoorlijk formaat en dat maakt hem behoorlijk comfortabel rijden. Zeker gezien het feit dat ik hiervoor een 440 turbo had vind ik deze 460 niet erg snel, maar kan goed meekomen. De auto moet (net als ikzelf) \"s ochtends even wakker worden alvorens hij helemaal goed rijdt. Ook neemt hij een slokje olie, maar deze 460 rijdt dan ook op LPG. Het verbruik valt me wel een beetje tegen: ongeveer 1 op 8 op LPG. Benzine test ik nooit, want op benzine rijdt de wagen niet zo goed meer.

-Kapotte accu (tot mijn verbazing zat de eerste originele Volvo accu er nog in!!).
-Koppelingskabel gebroken.
-Volledig afgebrand: het nooit meer op benzine rijden heeft uiteindelijk de das omgedaan bij deze auto. Waarschijnlijk was de benzinekabel poreus, waardoor de auto ineens in brand vloog. Het begon redelijk onschuldig, maar binnen een minuut stond de auto behoorlijk te branden. Einde 460.