Volvo 440 1.6i Experience Dynamic-Line (1996)

Uitvoering | 440 1.6i Experience Dynamic-Line |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 1996 |
In maart 2005 deze auto gekocht voor slechts 900 euro. Dat was precies wat de vorige auto opbracht, dus dat begon al goed!
Wat een verschil zeg, tussen een Charade en een 440. Hier heb je tenminste een auto onder je kont. Ik vind wel dat de 440 zwaar ondergewaardeerd wordt, want als je vergelijkt wat er toen te koop was (Peugeot 405, Mazda 626 etc.) vind ik dit toch wel de beste keuze!
Ik vond de auto op internet, en het sprak me vooral aan dat hij van de 1e eigenaar was! Verder was er weinig bijzonders te melden, behalve dan dat de auto wel goed gebruikt was: er zit een trekhaak op en dit in combinatie met sneeuwkettingen en een imperiaal kun je zelf wel bedenken wat de auto te verduren heeft gehad. Maar hee.. het is wel een Volvo, dus geen probleem.
Helaas is het wel een erg kale worst; een 1600cc motor en verder stuurbekrachtiging en centrale vergrendeling. Maar als beginnersauto ideaal!
Pluspunten:
- de stoelen zijn na bijna 3 ton nog steeds niet doorgezakt en zitten heerlijk (echt volvo dus)
- comfortabel op hoge snelheden
Minpunten:
- geen uitrusting
- motor is te zwak voor een aanhanger
- brandstofverbruik (1:10)
Bij aanschaf:
- Deuk in linkerachterscherm
- Uitlaatrubber kapot
Verder in een jaar tijd:
- waterpomp (was lek)
Zo dat is nog eens een goede en betrouwbare auto!!
Verder heb ik tot nu toe alleen regulier onderhoud gehad, zoals:
- bougies
- luchtfilter
- olie
- distr. riem.
update 4 september:
De afgelopen maanden is er niet veel met de volvo gereden, de teller staat nu op 284.000. Veel bijzonders is er niet te melden, behalve dat er binnenkort een apk aan zit te komen, en dat gaat lastig worden omdat de auto niet goed remt achter, maar ja, alles is te maken!
Update december 2006:
Helaas is de volvo afgekeurd voor de APK, komt door een remverschil achter. Volgens kwikfit kost het 300 euro te maken, in onderdelen is het slechts 50 euro (beter zelf doen dus). Hier had ik echter geen zin in, en de auto maar verkocht voor de balchelijk lage prijs van 350 euro. Een dag erna stondie te koop voor 1000,- en had opeens 110.000km minder gereden. Toch wel apart...
Maar ja, ik heb veel plezier beleefd aan de volvo, maar hij was duidelijk op; tijd voor zijn laatste rustplaats eigenlijk. Goed, nu gaan we verder tuffen in een 106 uit 1994, die beduidend minder heeft gereden (slechts 120.000). Ook hier komt een review van!!