Volvo 240 GL 2.3 Estate (1987)
Uitvoering | 240 GL 2.3 Estate |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
James mijn engelse volvo 240
Na lang zoeken op internet deze 240 gevonden. Hij ziet er voor z'n leeftijd nog mooi uit. De automaat schakelt super!
Ik heb even getwijfeld over het stuur aan de andere kant maar daar was ik zo maar aan gewend.
Ik heb nu al een band met James, zo noem ik hem maar, tenslotte moeten je vrienden een naam hebben.
Al mijn ervaringen (ik heb eerder 2 andere 240's gehad) zijn ontzettend gekleurd. Ik ben gewoon verslaafd aan dit model.
Zijn nukken moeten nog komen maar als een echte gentleman heeft hij deze nog verborgen.
Ik heb de auto gekocht bij de Volvodealer in Leeuwarden; van der Schaaf. Niet voor de hoofdprijs maar wel met een goede en vriendelijke klantbenadering.
Tijdens de vakantie maar eens een goede onderhoudsbeurt.
Blijf op de hoogte!
O ja, de 134500 zijn natuurlijk miles geen km.
gewoon genieten
Gewoon lekker toeren. raampje open, muziekje aan en een zijdezacht lopende motor.
Af en toe de hand omhoog naar een andere 240 rijder (of naar iedereen die dat leuk vindt!)
Het leven van een 240 rijder gaat(nog) over pioenrozen.
de eerste onderhoudsbeurt
Zo, vandaag de onderhoudsbeurt gehad. En de auto, met deskundige begeleiding, van onderen bekekenen.
Het resultaat:
Voor moeten er nieuwe lagers komen. Voor de zekerheid doen we ook een nieuwe distributieriem. Verder zijn er vandaag nieuwe remblokken voor geplaatst. Verder... niets!
De auto is van onderen 100% roestvrij, de tectyl was duidelijk aanwezig. De vin was recent vervangen evenals de uitlaat. Hij glom nog!
Met pijn in mijn kaken vanwege de big smile weer naar huis gereden. Helemaal happy!!
Na vrouw en kinderen een auto om van te houden.
na de vakantie
Zo, na de vakantie weer genoten van James. Helaas is er tijdens een ritje over de Afsluitdijk een steentje tegen de voorruit aangekomen.
resultaat; een sterretje wat aan het einde van de dijk een barst geworden was.
Nu had de voorruit al een nostalgische sneeuwrand (vocht tussen de beide ramen) dus moest er toch wat aan gebeuren.
Bleek ik verzekert te zijn voor ruitschade! Vanaf vandaag een heldere blik door de nieuwe voorruit.
Vreemd hoe je zo van je auto kan genieten. Ik praat nog net niet tegen hem!
Leuk om ook onderweg te merken dat wij, als 240 rijders elkaar groeten. Leuk ook om positieve reacties te krijgen van onbekende mensen.
Rijden in mijn 240 maakt het leven een stuk aangenamer.