Volvo 240 GL 2.3 Estate (1986)

Volvo 240
Volvo 240 EstateVolvo 240 EstateVolvo 240 EstateVolvo 240Volvo 240Volvo 240Volvo 240Volvo 240 - interieur

Uitvoering240 GL 2.3 Estate
Bouwjaar1986
Jaar van aanschaf1999

Ik ben opgegroeid in een buurt waar de 240 veel rond reed en ik was gek van deze vierkante, robuuste auto.

De lijnen zijn prachtig zeker van boven gezien en dan is de 240 niet zo vierkant als het op het eerste gezicht lijkt/ Het is meer een sloepvorm.

Het rijden in de 240 is een genot. Het aanslaan van de motor met zijn blazende geluid prachtig... elk smal weggetje is te nemen met deze bak tot verbazing van velen, alsook het inparkeren laat het ongeloof op de gezichten verschijnen... een zeer kleine draaicirkel was het kenmerk.

De ruimte in de 240 is gigantisch en voor mij geen andere auto. Het zicht op de neus is elke keer genieten in vergelijking met de moderne auto"s, waar het lijkt of er geen neus meer op zit.

Degelijk, betrouwbaar en een doordacht ontwerp, als je er in verdiept. Een laadruimte die haast niet te verslaan is, wat ik er in vervoerd heb is haast niet te geloven zonder het te zien...

Op de snelweg aan de weg geplakt en zeer stil in de biinenruimte en zoals eerder gezegt je komt er ontspannen uit.
Bij goed onderhoud en originele onderdelen is een gebruik van 1:13-14 op de snelweg mogelijk.

Het bekende kraken na jaren is op te lossen door alle rubbers te vervangen. Onderdelen zijn redelijk geprijst te krijgen als je de juiste bedrijven zoekt.

Mijn Volvo 240 estate is nu 18 jaar (bj nov. 1986, mj 1987) en nog perfect, zelfs in economisch zwakke tijden liet deze 240 mij niet in de steek... onverwoestbaar!

Alle verkrijgbare extra"s maken, dat je er een persoonlijke auto van kan maken.

Door je rijstijl aan te passen aan de nodige technische achtergrond informatie, maakt dat je er nog meer van geniet en zuiniger rijd.

De Volvo 240 combineert luxe, stijl, kracht, betrouwbaarheid en een werkpaardenmentaliteit met elkaar... en de 240 wordt door iedereen herkend.

De kachelmotor
De hoofdrencilinder
De radiator
De ruitenwissermotor

Dit na 17 tot 18 jaar! De Volvo 240 was de enige die onderhoud aangaf, als de auto 20 jaar bereikt had! Dit zegt genoeg.

De carrosserie moet wel goed bijgehouden worden. Zoals in Zweden eens in de zoveel tijd uit elkaar halen en goed tectyleren.

9,5