Volkswagen Vento 1.8 90pk GL (1997)

Uitvoering | Vento 1.8 90pk GL |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
We hebben onze vorige auto verkocht, met name omdat we het spartaanse rijden een beetje zat waren.
Eigenlijk waren we op zoek naar een Golf III, maar de hoge prijzen die voor een net exemplaar gevraagd worden weerhielden ons hiervan. Een bevriende automonteur (zelf een Vento-rijder) wees ons op dit model. Ik was altijd in de veronderstelling dat deze auto’s vrij duur en zwaar waren, maar dat viel reuze mee! De prijsstelling van de Vento is meestal veel lager dan die van een vergelijkbare Golf. En dat terwijl het eigenlijk dezelfde auto is.
Onze auto is metallic zwart en heeft donkere achterlichten, wat hem een erg chique uitstraling geeft. Dat de auto al 140.000km gereden heeft zou je niet zeggen; hij is van binnen en van buiten zo goed als nieuw. Ook de wegligging is erg goed. De auto remt goed, schakelt soepel en de motor is heerlijk rustig. De auto is geen snelheidswonder, maar een heerlijke rustige auto voor langere afstanden.
Deze auto is een GL uitvoering, met electrische ramen en spiegels en thermotronic.
Wat mij betreft een zeer aantrekkelijk alternatief voor mensen die eigenlijk op zoek zijn naar een Golf! Er is minder kaf tussen het koren om het zo maar eens te zeggen, en de prijsstelling is veel lager. Als je een net exemplaar kunt vinden (zoals wij) dan weet ik zeker dat je er veel plezier aan zult hebben!
Bij ons heeft deze auto nog geen gebreken vertoond, maar we hebben hem ook nog niet lang natuurlijk.
Tijdens de vorige APK moest de einddemper vervangen worden, en volgens de rekeningen die ik er heel keurig bij heb gekregen is er een halfjaar geleden een motorsteun en een of ander slangetje vervangen. (Dit alles bij VW dealer uitgevoerd)
Voor de rest; ik hoop dat dit lijstje zo kort mogelijk blijft maar ik heb daar alle vertrouwen in.
UPDATE: (180.000km)
inmiddels is de auto bijna 2 jaar in ons bezit, zonder echte problemen. Afgelopen jaar zijn remschijven en remblokken