Volkswagen Up! 1.0 60pk take up! (2017)
Uitvoering | Up! 1.0 60pk take up! |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
5000 km UP & Running
Ik heb de auto in een korte periode intensief gebruikt en naar volle tevredenheid! Het is een klein wendbaar autootje, die behoorlijk ruim is van binnen.
Motorisch
De 60-pk versie was prima voor het dagelijkse verkeer. De auto moest wel een beetje worden uitgeknepen, maar wanneer je daar aan gewend bent, rijdt hij als de brandweer. Desondanks als ik nog een keer hier voor zou kiezen, zou ik toch een iets pittiger motor willen hebben. Het onderstel maakt van de auto niet per se een kart oid, maar heeft wel de potentie. Ik ben ook best benieuwd naar de GTI die recent is uitgekomen.
Interieur
Een van de redenen waarom ik de UP heb gereden is vanwege mijn lengte (2.05) en de UP was een van de weinige auto's waar ik niet mijn mijn hoofd tegen het plafon zat. Verder is het interieur niet voor veel kilometers gemaakt. Het is ruim, maar de stoelen zijn een soort houten kistjes met een harde leuning. Geen mogelijkheid tot iets luxere stoelen of lendesteun oid. Verder was de standaard audio ook matig. Achterin kon de bank goed naar beneden waardoor er toch nog twee racefietsen mee konden, het was een zee van ruimte wat dat betreft.
Exterieur
De 5 deurs is prettig vanwege de toegankelijkheid van de achterbank/bak. Desondanks vind ik de kleinere voordeur weer iets matiger omdat ik continu tegen de B-stijl zat aan te kijken wanneer ik over mijn schouder keek. Verder viel mij op dat de ruitenwissersproeier binnen 5000 km was gesneuveld, beetje jammer voor een nieuwe auto.
Overall:
Een prima auto die niet zonder aanpassingen per se geschikt is voor veel kilometers. Desondanks is het een échte Volkswagen die gewoon goed rijdt.
Inmiddels is de auto de deur uit, maar zou ik voor kleinere afstanden of de GTI zeker weer in overweging nemen

Volkswagen Up 1.0 75pk Automaat 5Drs Special Edition Pano.Dak Leder/Alcantara 17inch LM A-Camera Cruise Control *Unieke Up*
- 2018

Volkswagen Up 1.0 BMT 5 Deurs Airco 1e Eig 100% Dealeronderhouden