Volkswagen Up! 1.0 60pk high up! (2018)

autoreview

Volkswagen Up! 1.0 60pk high up! (2018)

Signalement

UitvoeringUp! 1.0 60pk high up!
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf6 km
KM-stand laatst214 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een kleinere auto, maar welke?

  • 214 km

Ik rij al ruim 40 jaar auto. Met Fiat, Renault en Peugeot heb ik slechte ervaring. Met Mazda, Honda en Opel juist héle goede ervaring. Mijn huidige Opel Corsa (uit 2011) wil ik vervangen door een kleinere auto. De markt (voorjaar 2018) en mijn selectie: de Kia Picanto, Volkswagen UP, Toyota Aygo, de tweeling Seat Mi en Skoda Citigo, Mazda 2, Opel Karl Innovation en de nieuwe Ford Fiesta.

Mijn criteria voor een nieuwe auto: Liever een complete kleine auto dan een kale middenklasser. De auto moet een actueel model zijn. Moderne techniek, zuinig én er goed uit zien. Betaalbaar en compleet, zaken als cruise controle, navi, airco, l.m. velgen horen erbij. De bestuurders stoel moet goed zitten, mag stug/hard zijn, maar moet wel steun geven. De inruil deal moet scherp zijn. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden die mijn keus bepalen.

Keuze en motivatie: Zowel de Mazda 2 als de Ford Fiesta zijn van vergelijkbare klasse als mijn huidige Opel Corsa. De Fiesta, het nieuwe model, de ST-line spreekt mij aan. De prijs plus navigatie, cruise controle, lak en achteruitcamera wordt 22000,-. De Mazda 2 is gebaseerde op een ouder model 2, gerestyled en redelijk compleet incl. lak voor rond de 19000,- De Mazda 2 heeft een lange motorkap en dat vindt ik niet mooi. Beide modellen zijn mij qua aanschafprijs te duur en vallen daardoor af.

De Kia Picanto: het model spreekt mij niet aan. Dat alleen al is een punt, die kleine wieltjes, een dwars stijl in het achterraampje. De uitvoering ExecutiveLine plus l.m. velden en lak kost bijna 18000,- De tweeling Seat Mi en Skoda Citigo: beide modellen zijn in afwachting van de facelift (zoals de UP). De verkoopcijfers laten dat goed zien.

De Toyota Aygo X-Nav ziet er modern en aantrekkelijk uit, maar de voorstoelen zitten niet fijn. De gebruikte materialen zijn/doen goedkoop aan. Eind 2018 is er een facelift van de Aygo. De huidige Aygo X-Nav 5 drs. kost plm. 14500,-

De Opel Karl Innovation spreekt mij aan. Dit model is compleet 16000,- incl. navi en lak. De vormgeving is niet spannend, de stoelen zitten goed maar de hoofdsteunen komt té ver naar voren. Toch is deze uitvoering is een serieuze kandidaat-keus.
Wat is er nog over? De VW UP of toch weer een Corsa kopen? De sportstoelen in mijn de huidige Corsa Color edition (2011) zitten bijzonder goed, wat stug , flinke zijwangen en onderrug steun. Ik heb met de Corsa Online edition gereden. De stoelen die er inzitten zijn van mindere kwaliteit, geven minder ondersteuning ondanks dat ze er stoer uitzien.

Opel of Volkswagen: Ik heb in mijn lange autoleven nog nooit in een Volkswagen gekocht. Dus moet het merk zich nog bewijzen aan mij. Dé grote afknappers van Volkswagens waren altijd: Erg kaal, sobere styling en duur. In vergelijking met de Karl Innovation is de High UP iets duurder in aanschafprijs, maar wél completer. De Karl, model Edition wordt (voorjaar 2018) met veel prijsacties in de markt gezet. Dat zorgt voor een devaluatie van héle model. VW werkt met een inruilbonus voor de UP, maar dat wordt stil gehouden. De sinds eind 2016 gefacelifte UP spreekt mij qua model erg aan. De High Up compleet komt op 16450,- incl. lak. Voor dat bedrag krijg je veel luxe, technische nouveauté en een doorontwikkelde zuinige motor.

Mijn keus: Volkswagen High Up, 5 drs. kleur: Costa Azul met: Climatronic, Cruise controle, 16 inch l.m. velgen, achteruitrij camera, Park Pilot, Noodremfunctie, Front Assist, Digitale DAB+ radio, Coming-home functie, elektr. raambediening, multifunctioneel stuurwiel, regensensor, verwarmbare spiegels, telefoonintegratie. De voorstoelen zijn geen sportstoelen maar zitten toch behoorlijk goed. Navi gaat via je smartphone, er zit hiervoor een flexibele standaard op het dashboard.

Eerste indruk: De nieuwe UP rijdt vlot en ziet er goed uit. Compact maar toch best ruim. De 60 pk motor wil wel doortrekken. De stoelen zitten goed, ook na een uurtje rijden geen rugpijn. Het is even wennen aan alle instellingen en mogelijkheden. Het Maps + More Navi systeem werkt (nog) niet goed. Een update van mijn ervaringen volgt.

Probleem of toeval? Bij het zoeken naar een auto kwam ik via Google (toeval?) bij een VW dealer, ver van mijn woonplaats. Hij had de auto in de gewenste kleur, uitvoering gewoon in de showroom staan. De VW dealer in mijn woonplaats had een levertijd. Kennelijk is er bij VW geen landelijke data base wáár auto’s op voorraad staan. Bij Opel is er via hun website wél inzicht waar auto’s in het land staan. Een algemeen probleem is dat auto dealers niet meewerken om een auto (kleur / uitvoering) aan een collega dealer over te dragen.

Méér kleur is nodig: Er rijden in Nederland al voldoende zwarte en grijze auto’s op de weg. Als je een andere auto koopt, kies dan voor een mooie kleur. Dat maakt autorijden én het leven weer vrolijker!

8,0
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.